HomeΕΛΛΑΔΑΧειρουργική επέμβαση στη 39χρονη που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη

Χειρουργική επέμβαση στη 39χρονη που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη

Η γυναίκα νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης η 39χρονη που τραυματίστηκε στο πόδι από την βομβιστική επίθεση της περασμένης Κυριακής στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο, κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση θραύσματος από το πόδι και για την αποκατάσταση του κατάγματος στην κνήμη.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ασθενής έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2022 με ασθενοφόρο και παρελήφθη από ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου.

Πραγματοποιήθηκε εισαγωγή στην Ορθοπαιδική Κλινική και για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας της έγιναν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις.

Ο ιατρικός έλεγχος επιβεβαίωσε την ύπαρξη θραύσματος στο κάτω άκρο και κατάγματος κνήμης.

Μετά από εκτίμηση εξειδικευμένης ομάδας ιατρών, κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του θραύσματος και την αποκατάσταση του κατάγματος.

Η ασθενής ακολουθεί την ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών, και θα παραμείνει για νοσηλεία για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο.

«Πάντα ήμουν τυχερή»

Η 39χρονη από τη Χαλκιδική, που είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για τουρισμό, έφτασε το βράδυ της Τρίτης με τουρκικό ασθενοφόρο στο Παπαγεωργίου, όπου την υποδέχτηκαν οι γονείς της με μια ανθοδέσμη.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε πως η τύχη τη βοήθησε να επιβιώσει, εξέφρασε τη λύπη της για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης, ενώ διευκρίνισε πως δέχτηκε προσεκτική φροντίδα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου νοσηλεύτηκε.

«Ήμουν στο απέναντι πεζοδρόμιο και έτσι ήμουν πολύ τυχερή. Νιώθω πολύ τυχερή, πάντα ήμουν στη ζωή μου. Σίγουρα με προστάτευσε ο Θεός», είπε.

Για την μεταχείρισή της από τους Τούρκους γιατρούς ανέφερε «με πρόσεχαν, ίσως και περισσότερο από άλλα άτομα. Υπήρχαν σίγουρα πιο επείγοντα περιστατικά», ενώ αναφορικά με τις αστυνομικές

Αρχές της γειτονικής χώρας, είπε πως της έκαναν διάφορες ερωτήσεις και τους περιέγραψε όσα είδε. «Υπήρχαν πάρα πολύ σοβαρά περιστατικά, εγώ δεν έχω τίποτα, όπως βλέπετε.

Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους, τα παιδάκια και τα μωράκια που πέθαναν», κατέληξε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση