HomeΚΡΗΤΗΑνδρουλάκης: Να μάθουμε προεκλογικά τι συνέβη με τις παρακολουθήσεις

Ανδρουλάκης: Να μάθουμε προεκλογικά τι συνέβη με τις παρακολουθήσεις

Θετικό το νομοσχέδιο, διαφωνώ με την τριετία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να πάμε στις εκλογές με φως και όχι με σκοτάδι για τις παρακολουθήσεις, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι πρέπει προεκλογικά «να ξέρουμε ποιοι από το περιβάλλον του έπαιξαν ποια παιχνίδια, ποιοι είναι παρακολουθούμενοι και για ποιους λόγους», δεν υιοθέτησε τις λίστες που δημοσιεύονται, ενώ χαρακτήρισε θετικό το σχέδιο νόμου για το απόρρητο των επικοινωνικών που έφερε η κυβέρνηση, αν και εξέφρασε την αντίθεσή του με την ενημέρωση του παρακολουθούμενου μετά από μία τριετία.

Ανδρουλάκης για σχέδιο νόμου: Ικανοποιητικό σε πολά σημεία, διαφωνώ με την τριετία

Σχολιάζοντας την κατάθεση του σ/ν από την κυβέρνηση για αλλαγές στο απόρρητο των επικοινωνιών και την ΕΥΠ είπε ότι είναι ικανοποιητικό σε πάρα πολλά σημεία, αν και διαφωνεί με την ενημέρωση του παρακολουθούμενου μετά από μία τριετία λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει άμεσα ενημέρωση του πολιτικού προσώπου, εάν δεν βρεθεί τίποτα εις βάρος του και διερωτήθηκε ποια είναι η αναδρομική ισχύς του. Έκανε πάντως λόγο για δικαίωση του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης για υποκλοπές

«Κινήθηκα θεσμικά πήγα στον εισαγγελέα του Α. Πάγου, έκανα ό,τι μπορούσε νομικά. Καλώ τον πρωθυπουργό για να φύγουν οι προεκλογικές σκιές ή να έχει αναδρομική ισχύ ο νόμος για να μάθουμε τι έγινε και με εμένα. Να μην περιμένουμε το 2024. Ωραίο αυτό που κατέθεσε, αλλά γι’ αυτό λέω να μην υπάρχει τριετία.

Ερωτηθείς γιατί συνέβη η παρακολούθησή του, απάντησε ότι έγινε, «επειδή διόρισε διοικητή της ΕΥΠ έναν άνθρωπο που δεν είχε τα προσόντα και τον ανιψιό του πανίσχυρο, γι’ αυτό και τους καθαίρεσε και τους δύο». Πρόσθεσε δε πως ήταν ξεκάθαρο από τις ημερομηνίες, ότι έχουν γίνει όλα αυτά για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μητσοτάκης ή ο μηχανισμός αυτός που λειτούργησε στο μέγαρο Μαξίμου ήθελαν να έχουν μια μεγαλύτερη γνώση για την προσωπική μου στρατηγική ή για κάποια άλλα θέματα που αφορούν στο Predator. Προανήγγειλε ότι θα έρθει και νομικό πλαίσιο σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου. «Να είστε σίγουροι ότι θα ενημερωθώ νόμιμα και θα μάθω γιατί συνέβη αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για το εάν είναι υπαρκτές οι λίστες που κυκλοφορούν είπε: «Διαβάζω πολλά ονόματα σε λίστες, εγώ δεν υιοθετώ τίποτα. Επειδή είμαι εκπρόσωπος του ορθού λόγου και όχι της συνωμοσιολογίας, καλώ όποιον έχει την οποιαδήποτε πληροφορία να πάει άμεσα στη Δικαιοσύνη και να βοηθήσει την έρευνα. Εγώ επειδή δε φοβάμαι κανέναν, ούτε επιχειρηματία, ούτε ιδιοκτήτες λογισμικών, ούτε συνεργάτες πήγα στη Δικαιοσύνη». Κάλεσε δε τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα εντός του μήνα να φτιάξει έναν μηχανισμό ώστε όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στις λίστες να μάθουν αν παρακολουθούνταν το κινητό τους από το Predator για να μάθουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέματα». Ζήτησε επίσης να επιτραπεί στην ΑΔΑΕ με νομοθετικό πλαίσιο να ερευνήσει εάν επαναλαμβάνεται το μοτίβο επισύνδεσης από την ΕΥΠ και το Predator εκτός τριετίας.

Ανδρουλάκης για εκλογές

«Εγώ έχω μια αγωνία να μην έχουμε τα κακά σενάρια: Την ομάδα εξουσίας Μητσοτάκη και την ομάδα εξουσία του Τσίπρα. Εγώ λέω στον ελληνικό λαό ότι δεν είστε σε ομηρία, δεν είστε ανάμεσα σε αυτές τις δύο κάκιστες αυτές επιλογές. Εμείς σας δίνουμε μια τρίτη επιλογή, προοδευτική, διαφανή, αξιοπρεπή. Αυτός είναι ο αγώνας μας. Όλα τα άλλα θα κριθούν μετεκλογικά αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος».

Ερωτηθείς με ποιο κόμμα, θα επιλέξει να συγκυβερνήσει, ο κ. Ανδρουλάκης απέφυγε να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας ότι αγωνίζεται για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα φέρει σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή. «Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρώτη Κυριακή, ενώ ο κ. Τσίπρας λέει εγώ έφερα την απλή αβναλογική αλλά δεν κάνω κυβέρνηση ηττημένων. Τα λένε γιατί δεν τους ενδιαφέρει η χώρα, αλλά ο ένας να παραμείνει πρωθυπουργός και ο άλλος να ξαναγίνει». Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και στο «ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ»: «Εγώ και η παράταξή μας ό,τι λέγαμε για την παρακμή των θεσμών επί ΣΥΡΙΖΑ λέμε και επί ΝΔ. Δεν κάνουμε παιχνίδια παρασκηνίου, έχουμε αξιακή στάση απέναντι στα πράγματα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση