HomeHL-SportsΜιχάλης Μπούσης: «Θα κάνουμε μεταγραφές, δεν προσφέρει τίποτα ένα γήπεδο 70 ετών»

Μιχάλης Μπούσης: «Θα κάνουμε μεταγραφές, δεν προσφέρει τίποτα ένα γήπεδο 70 ετών»

Ο Μιχάλης Μπούσης έδειξε αισιόδοξος για την μετέπειτα πορεία του ΟΦΗ, ενώ τόνισε ξανά την πρόθεσή του να κατασκευαστεί νέο γήπεδο για το club.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την πορεία του ΟΦΗ στον πρώτο γύρο της σεζόν αλλά και το γηπεδικό, μίλησε ο Μιχάλης Μπούσης στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Οπου ο ισχυρός άνδρας των Κρητικών εξέφρασε εκ νέου την πρόθεση να «τρέξει» τις διαδικασίες ώστε η ομάδα να αποκτήσει νέο «σπίτι».

«Πιστεύω θα είμαστε πολύ καλύτερα μετά τη διακοπή. Δεν ήμασταν έτοιμοι 100%, είχαμε και τραυματίες. Ηταν σαν να μας χτύπησε τυφώνας, έγιναν όλα μαζί.

Ευτυχώς τα ξεπεράσαμε. Υπήρξαν και αλλαγές προσώπων, δυστυχώς έτσι είναι ο αθλητισμός, πρέπει να προχωράμε μπροστά. Ολοι προσέφεραν, δεν ήταν όλα κακά.

Και ο Γιάννης και ο Γιώργος Σαμαράς και ο Νιόπλιας όλοι προσέφεραν.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε, κάναμε ένα restart και είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Σίγουρα θα κάνουμε μεταγραφές, είναι δεδομένο.

Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε. Ο ΟΦΗ είναι μία γροθιά, όλοι είναι ενωμένοι. Ο κόσμος στενοχωριέται όταν η ομάδα δεν πάει καλά και αυτό είναι το πιο δύσκολο.

Στα δύσκολα οι ομάδες χρειάζονται τους οπαδούς τους», σχολίασε μεταξύ άλλων αρχικά.

 Και συνέχισε. «Τα χρήματα που βάζουμε όλοι οι ιδιοκτήτες είναι πάρα πολλά για να βλέπει ο κόσμος ποδόσφαιρο. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα.
Πρέπει να γίνουν τα πράγματα πιο επαγγελματικά, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό ώστε όλες οι ομάδες να επιβιώνουν, να βγάζουν τα έξοδά τους και να έχουν πραγματικούς ιδιοκτήτες. Θέλω να προσπαθήσω να αλλάξω τη νοοτροπία στην Ελλάδα.
Να γίνει κάτι καλύτερο για να έχουν κάτι καλύτερο τα παιδιά μας στο μέλλον.
Χθες παίζαμε με τον Λεβαδειακό και έδωσα στον κ. Κομπότη τη σουίτα μου. Αν και χάναμε στο ημίχρονο, πήγα και τον χαιρέτησα.

Ημουν πικραμένος γιατί χάναμε, αλλά εγώ σαν άνθρωπος αυτό έπρεπε να το κάνω γιατί αυτό είναι το σωστό. Εμείς οι Ελληνες του εξωτερικού την αγαπάμε πολύ την Ελλάδα. Με ‘καίει’ που η Εθνική δεν παίζει στο Μουντιάλ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ αλλά και το «Γεντί Κουλέ». «Αυτό που έκανε η ΑΕΚ με το νέο της γήπεδο ‘ξύπνησε’ πολλούς για να δουν τι κάνει ένα νέο γήπεδο σε μία ομάδα.

 Δεν γίνεται να έρχεται ο κόσμος σε γήπεδα 70 ετών.
Είναι απαράδεκτο. Καλύτερα να τα κάνετε μουσεία παρά εγκαταστάσεις στον κόσμο που δεν του προσφέρουν τίποτα.
Στην Αμερική δεν είναι χαζοί που κάνουν επενδύσεις σε εγκαταστάσεις. Ενα νέο γήπεδο στο Ηράκλειο θα αποφέρει πολλά περισσότερα στην πόλη από αυτά που προσφέρει σήμερα το ‘Γεντί Κουλέ’. Τα τελευταία 4 χρόνια εγώ αποφασίζω στον ΟΦΗ, είμαι ο μόνος άνθρωπος που έχει βάλει λεφτά στην ομάδα.
Ο κύριος Αρναουτάκης είναι ένας άνθρωπος που ό,τι έχει πει για τον ΟΦΗ, το έχει κάνει.
Του έχω μεγάλο σεβασμό. Μας βοήθησε με το προπονητικό. Εχουμε βάλει στις εγκαταστάσεις περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουμε πράγματα.
Με την στήριξη του κ. Αρναουτάκη μπορούμε να κάνουμε στόχο και πράξη το όνειρο για την κατασκευή νέου γηπέδου.
Στο χώρο του ‘Γεντί Κουλέ’ είχαμε κάνει μια μελέτη όμως υπάρχει το Αρμένικο νεκροταφείο και θα είναι έλλειψη σεβασμού απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και τη μνήμη τους να παρέμβουμε ή να βάλουμε κολώνες.
Δεν μπορώ να πετάξω χρήματα στο Γεντί Κουλέ και σε μερικά χρόνια να μην είναι αυτό που πρέπει να είναι αν η ομάδα βγει στην Ευρώπη».

Παράλληλα έκανε και ένα σχόλιο για την παρουσία της Αντερλεχτ στο ΒΑΚ, καθώς η ομάδα του Βελγίου θα κάνει εκεί μίνι-προετοιμασία.

«Είναι ένα μήνυμα προς όλες τις ομάδες πως η Κρήτη είναι ένα πολύ ωραίο νησί, με φιλόξενο κόσμο, με πολύ ωραίο καιρό και μπορεί να εξυπηρετήσει τον τουρισμό για 365 ημέρες τον χρόνο».

Κλείνοντας έκανε και ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα όπου είπε, μεταξύ άλλων, πως «ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλός και έχει ένα σοβαρό προπονητή.

Ο κ.Αλαφούζος του έχει δώσει τα ‘κλειδιά’. Η ΑΕΚ είναι επίσης καλή ομάδα και με το νέο γήπεδο έχει δυναμώσει. Είναι πολύ ωραίο το γήπεδό της.

Και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι καλές ομάδες. Απλώς ακόμα κάποιες ομάδες δεν έχουν βρει το δρόμο τους. Και ο κ.Μαρινάκης και ο κ.Σαββίδης έχουν ρίξει πολλά λεφτά, αλλά κάποιες φορές σου βγαίνει και κάποιες φορές δεν σου βγαίνει.

Οι οπαδοί τους πρέπει να του σέβονται, αυτοί οι άνθρωποι έχουν επενδύσει, έχουν βάλει λεφτά στο ποδόσφαιρο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση