HomePost ItΟι εκπαιδευτικοί Ηρακλείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Οι εκπαιδευτικοί Ηρακλείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση, Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 18:00 μμ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

49 χρόνια πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στέλνει το δικό του μήνυμα.

Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πλατεία Ελευθερίας στις 6 το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ… σε νέους αγώνες μας καλεί ! ! !

Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς, αποτελεί, ιστορικά, ένα από τα καθοριστικά γεγονότα για την πτώση της Χούντας τον Ιούλιο του 1974. Με κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» η φοιτητική νεολαία ύψωσε το ανάστημά της, για τη δημοκρατία, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στην αντιδικτατορική δράση και στον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, 49 χρόνια μετά, αποτελεί αυτονόητη πράξη ευθύνης για το σήμερα. Κι αυτό διότι, τα αιτήματα εκείνης της εποχής παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά.

Ειδικότερα, δε, σε μια περίοδο που η ακρίβεια και οι δραματικές αυξήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα και στους λογαριασμούς, εξανεμίζουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων. Σε μια περίοδο, που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από τη μία, πριμοδοτεί και ενισχύει την αισχροκέρδεια ιδιωτών παρόχων ενέργειας και μεγάλων επιχειρήσεων, κι από την άλλη, ιδιωτικοποιεί τους νευραλγικούς τομείς του Κοινωνικού Κράτους, όπως την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Σε μία στιγμή που η επιβολή αυταρχισμού είναι χαρακτηριστικό της Κυβέρνησης, με την Υπουργό Παιδείας να σέρνει στα δικαστήρια τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, με την θέσπιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας να επιδιώκει τη φίμωση της νέας γενιάς, σε μια στιγμή που έχει πληγεί βάναυσα η δημοκρατία από τις υποκλοπές και τις λίστες Πέτσα στα ΜΜΕ, τα μηνύματα και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου αποδεικνύονται απολύτως σύγχρονα και αναγκαία.

Το «Πολυτεχνείο», τέλος, μας καλεί να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, που δολοφονούν αμάχους, δημιουργούν προσφυγιά και φτώχεια και να απαιτήσουμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτόν.

Στις 17 Νοεμβρίου του 2022 φωνάζουμε για ΨΩΜΙ- Δημόσια Παιδεία και Υγεία – Εργασία -Δημοκρατικά και Κοινωνικά δικαιώματα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν καθολικά στην πορεία και σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα γίνουν, για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, για να αγωνιστούμε για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Συγκέντρωση, Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 18:00 μμ.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση