HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση εργασίας ομάδας DRG Μάλτας και στελεχών του ΚΕΤΕΚΝΥ με τη Διοίκηση της 7ης Υ.Πε. Κρήτης

Συνάντηση εργασίας ομάδας DRG Μάλτας και στελεχών του ΚΕΤΕΚΝΥ με τη Διοίκηση της 7ης Υ.Πε. Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση εργασίας με την ομάδα DRG της Μάλτας και στελεχών του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10.00 το πρωί στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριου Παπαβασιλείου, του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και στελεχών της κεντρικής υπηρεσίας.

Από το ΚΕΤΕΚΝΥ στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Παντελής Μεσσαρόπουλος και ο Δ/ντής Σχεδιασμού και Διοίκησης του Κέντρου, Ιωάννης Μαστρογιάννης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει το ΚΕΤΕΚΝΥ με ομάδα στελεχών που έχει ορίσει το Υπουργείο Υγείας της Μάλτας ως υπευθύνους για την ανάπτυξη του συστήματος DRG, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αξιοποίησης των γνώσεων και της εμπειρίας από την εφαρμογή των συστημάτων DRG στις δύο χώρες.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση από πλευράς της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης της οργάνωσης και του σχεδιασμού υλοποίησης του Ελληνικού Συστήματος DRG.

Το Σύστημα DRG (Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων) είναι ένα σύστημα κατηγοριοποίησης, που βασίζεται στη συστηματική επιλογή έγκυρων και αξιόπιστων δεδομένων κατά την έξοδο των ασθενών από το νοσοκομείο, με σκοπό την ταξινόμηση τους σε διαχειρίσιμο αριθμό κατηγοριών περιστατικών, οι οποίες είναι ιατρικά ουσιώδεις και ομοιογενείς και προσομοιάζουν σε επίπεδο χρήσης πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την αξιολόγηση του παραγόμενου έργου κάθε νοσοκομειακής μονάδας, την κατανομή των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις υφιστάμενες ανάγκες και την παροχή της κατάλληλης φροντίδας με αποδοτικότερο τρόπο.

Μετά τη συνάντηση εργασίας και την παρουσίαση του έργου στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ακολουθεί συνάντηση εργασίας στο ΠαΓΝΗ, όπου επαγγελματίες υγείας κλινικών του νοσοκομείου θα παρουσιάσουν τη λειτουργία του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» και τη διαδικασία κωδικοποίησης κατά DRG.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ομάδας DRG της Μάλτας και των στελεχών του ΚΕΤΕΚΝΥ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις εργασίας και αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 το πρωί στο ΠαΓΝΗ, για την παρουσίαση έργων κοινού ενδιαφέροντος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση