HomeHL-WorldΒραζιλία: 50 χρόνια φυλακή σε πρώην βουλευτίνα, που έπεισε παιδιά της να σκοτώσουν τον άνδρα της

Βραζιλία: 50 χρόνια φυλακή σε πρώην βουλευτίνα, που έπεισε παιδιά της να σκοτώσουν τον άνδρα της

Ο φόνος του πάστορα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαρύς έπεσε στη Βραζιλία ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε μια πάστορα πρώην βουλευτή με δικαστήριο του Ρίο Ντε Τζανέιρο να την καταδικάζει σε 50 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της πριν από τρία χρόνια.

Η ηλικίας 61 ετών Φλορντέλις ντος Σάντος και ο επίσης πάστορας σύζυγός της Άντερσον ντο Κάρμο είχαν αποκτήσει φήμη στη Βραζιλία επειδή υιοθετούσαν παιδιά από παραγκουπόλεις του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Αρκετά από τα 55 βιολογικά και υιοθετημένα παιδιά του ζευγαριού κατηγορήθηκαν για συνωμοσία στον φόνο του πάστορα – μάλιστα η Σιμόνε ντος Σάντος Ροντρίγκες, βιολογική κόρη της πρώην βουλευτού, καταδικάστηκε σε 31 χρόνια κάθειρξη, ενώ πέρυσι ένας αδελφός της κρίθηκε ότι ήταν αυτός που σκότωσε τον 42χρονο πατριό του και οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 33 ετών. Άλλα τέσσερα υιοθετημένα παιδιά και μια εγγονή του ζευγαριού αθωώθηκαν.

Ο φόνος του πάστορα

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τη Βραζιλία από τις 16 Ιουνίου του 2019, όταν ο Ντο Κάρμο έπεσε νεκρός νωρίς το πρωί στην εξώθυρα του σπιτιού του ζευγαριού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η πρώην βουλευτής ντος Σάντος είχε υποστηρίξει τότε ότι ένοπλοι ληστές, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, τους είχαν κυνηγήσει και επιτέθηκαν στον άνδρα της.

Αλλά οι έρευνες της αστυνομίας ενέπλεξαν αργότερα την Ντος Σάντος στον φόνο του συζύγου της σε συνεργασία με ορισμένα από τα παιδιά τους.

Η εισαγγελία της Βραζιλίας της απήγγειλε κατηγορίες ότι «ενορχήστρωσε την ανθρωποκτονία πείθοντας (αρκετά από τα) παιδιά της να λάβουν μέρος το έγκλημα και στην προσπάθεια να το εμφανίσουν ως ένοπλη ληστεία».

Η Ντος Σάντος, που γεννήθηκε σε φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο, εξελέγη το 2018 μέλος του Κογκρέσου της Βραζιλίας με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Απολάμβανε βουλευτικής ασυλίας μολονότι κατηγορείτο για φόνο με πιθανό κίνητρο να βάλει χέρι στην περιουσία του ζευγαριού.

Μαζί με τον άνδρα της ασκούσαν επιρροή στο Κίνημα των Ευαγγελιστών της Βραζιλίας.

Τελικά η Ντος Σάντος έχασε την βουλευτική της ασυλία, όταν σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί της ψήφισαν υπέρ της άρσης της. Η πρώην βουλευτής κρίθηκε επίσης ένοχη για τουλάχιστον έξι απόπειρες δηλητηρίασης του άνδρα της, ο οποίος σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ είχε βρεθεί υπό την προστασία της όταν ήταν μικρός σε ηλικία.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση