HomeHL-EconomyΜαζικές απολύσεις σχεδιάζει και η Amazon -Θα διώξει 10.000 υπαλλήλους

Μαζικές απολύσεις σχεδιάζει και η Amazon -Θα διώξει 10.000 υπαλλήλους

Αυτό ανέφεραν τη Δευτέρα οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα με γνώση του θέματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Amazon σχεδιάζει να απολύσει περίπου 10.000 άτομα σε εταιρικές και τεχνολογικές θέσεις εργασίας ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα.

Οι περικοπές αφορούν στη μονάδα των ηλεκτρονικών συσκευών του κολοσσού, η οποία περιλαμβάνει και τις συσκευές που ενσωματώνουν την ψηφιακή βοηθό της Amazon, Alexa, καθώς και το τμήμα λιανικής, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ανέφερε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των απολύσεων παραμένει ρευστός.

Η μονάδα που στεγάζει την Alexa σημείωσε λειτουργική ζημία άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, με την Amazon να σκέφτεται εάν θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην προσθήκη νέων δυνατοτήτων, τη στιγμή που οι πελάτες της χρησιμοποιούν τη συσκευή για συγκεκριμένες μόνο λειτουργίες.

Οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του εταιρικού προσωπικού της, ανέφεραν οι Times. Η Amazon είχε πρόσφατα δηλώσει ότι θα παγώσει τις προσλήψεις σε εταιρικό εργατικό δυναμικό για τους επόμενους μήνες.

Τα νέα έρχονται λίγες εβδομάδες αφότου η Amazon προειδοποίησε για επιβράδυνση της ανάπτυξης για την πολυάσχολη περίοδο των διακοπών, εν μέσω της οποίας σημειώνει τις υψηλότερες πωλήσεις, αποδίδοντάς το στο ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις είχαν λιγότερα χρήματα να ξοδέψουν λόγω της αύξησης των τιμών.

Amazon: Η μεγαλύτερη περικοπή θέσεων στην ιστορία της εταιρείας

Αν γίνουν πραγματικότητα, θα είναι οι μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στην ιστορία της εταιρείας.

Νωρίτερα, αφού απέκτησε το Twitter, ο Έλον Μασκ απέλυσε περίπου τους μισούς υπαλλήλους της εταιρείας, ενώ και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ απέλυσε 11.000 εργαζόμενους σε Facebook και Instagram.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση