HomeHL-WorldΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Σε 14 πρόσωπα που στηρίζουν τον Πούτιν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ένα νέο γύρο κυρώσεων που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Αμερικανών και του υπουργείου Οικονομικών, οι νέες κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία, στοχεύουν συγκεκριμένα σε 14 πρόσωπα, 28 οντότητες και οκτώ αεροσκάφη.

Ανάμεσά τους οικογένειες που εδρεύουν στην Ελβετία, αλλά και μία εταιρία η οποία εδρεύει στην Κύπρο, αλλά ανήκει σε Ρώσους επιχειρηματίες.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εμποδίζουν τις στρατιωτικές αλυσίδες εφοδιασμού του Κρεμλίνου και να αρνούνται στη Ρωσία τον εξοπλισμό και την τεχνολογία που χρειάζεται για να διεξάγει τον παράνομο πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε με αφορμή τις κυρώσεις η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν.

«Οι σημερινές ενέργειες καταδεικνύουν τη σταθερή δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών να στοχεύει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που βοηθούν την πολεμική προσπάθεια του Πούτιν και την ελίτ που χρηματοδοτεί το καθεστώς του. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις κυρώσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών μας για να αποδυναμώσουμε τον στρατό της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης και να περιορίσουμε τα έσοδα που χρησιμοποιεί ο Πούτιν για να χρηματοδοτήσει τη βάναυση εισβολή του» πρόσθεσε.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση