HomeHL-9Παρέμβαση Μητσοτάκη: «Εξωθεσμικά κέντρα μάς δείχνουν τα δόντια τους, αλλά δεν μασάμε»

Παρέμβαση Μητσοτάκη: «Εξωθεσμικά κέντρα μάς δείχνουν τα δόντια τους, αλλά δεν μασάμε»

Στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σαλπίζοντας την τελική ευθεία προς τις εκλογές, ενώ αναφέρεται και στο θέμα των υποκλοπών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές το 2023 και πρόσθεσε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι πολίτες «θα φράξουν τον δρόμο σε μια «δεύτερη φορά στη συμφορά» και δίνοντας δεύτερη φορά ισχυρή εντολή για σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια».

«Είναι αλήθεια ότι ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν αντιμετώπισε σε τόσο μικρο χρόνο τόσες μεγάλες διαδοχικές η και ταυτόχρονες κρίσεις. Κι όμως μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον η ελληνική κοινωνία και οικονομία όχι μόνο έμειναν όρθιες αλλά μετέτρεψαν τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και προόδευσαν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τα μέτωπα μπροστά μας προς τις κάλπες τα οποία, όπως είπε συνδέονται μεταξύ τους.

Το πεδίο των εθνικών θεμάτων με έναν πόλεμο στην καρδιά της ηπείρου μας και έναν απρόβλεπτο γείτονα που ανασύρει αυτοκρατορικές φαντασιώσεις.

Η εσωτερική κατάσταση στη χώρα. Και πάλι η εισαγόμενη κρίση επιχειρείται να φανεί ως εγχώρια. Μια αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα, που βλέπει παντού ευθύνες Μητσοτάκη, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Οχι μόνο σε μένα και την κυβέρνηση, αλλά και σε απλούς πολίτες. «Φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε γράφει ο κ. Πολάκης σε έναν απλό πολίτη.Η εσωτερική κατάσταση στη χώρα, η διεθνής κρίση που γεφυρώνεται με επιδιώξεις άλλων κέντρων που επιδιώκουν τη φθορά της κυβέρνησης. Επιδιώκουν ρήξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και τους πολίτες και η διαμόρφωση μιας αρρωστημένης κατάστασης. Οι δυσκολίες που μας πολιορκούν από έξω, εδώ γεφυρώνονται από εξωγενή κέντρα. Ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ενοχλήσει πολλούς. Εξωθεσμικά συμφέροντα που κάποτε επηρέαζαν την πορεία της χώρας. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ έναν πρωθυπουργό αδύναμο, ελεγχόμενο. Μάλιστα, ήδη μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε.

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Η πολιτική του «ναι μεν αλλά» από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο Ερντογαν δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κύριο Τσίπρα απέναντι του, όμως έχει έμενα. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν λέω ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ, νιώθω φίλο μας τον τουρκικό λαό».

Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική Ευρώπη και την Ειρήνη, δεν θέλουμε τετελεσμένο στην Ουκρανία που θα ήθελε να μιμιθεί και η Τουρκία στη γειτονιά μας. Ο Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε απέναντί του τον κ.Τσίπρα, αλλά έχει εμένα. Που του απευθύνομαι. Εχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Στον κ.Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, αλλά δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Εθνικό δόρυ οι συμμαχίες, ασπίδα οι ένοπλες δυνάμεις.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Λέω ναι σε κάθε συζήτηση που θα εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις ένοπλες δυνάμεις και εθνικό δόρυ τις συμμαχίες και την ενεργή διπλωματία». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι «Πρόκειται για μια πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης που βεβαιώνεται από την επέκταση των χωρικών υδάτων μας στα 12 μίλια στο Ιόνιο και πλαισιώνεται από τις συνθήκες για τις θαλάσσιες ζώνες που κάναμε με Ιταλία, Αίγυπτο και σύντομα με Αλβανία αλλά και τις ενεργειακές συμφωνίες σε πολλά επίπεδα».

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στις επιτεύγματα της κυβέρνησης σε πολλούς τομείς του κυβερνητικού έργου και πρόσθεσε: Μόνο την τελευταία εβδομάδα, στην Οικονομία είχαμε τις τελικές υπογραφές για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Σώσαμε τις δουλειές σε 600 εργαζόμενους και εςλπίζουμε να προστεθούν άλλοι 1.200. Την επόμενη μέρα η ΕΕ αναθεώρησε την ανάπτυξη στο διπλάσιο της ευρωζώνης. Το Καλάθι του Νοικοκυριού, που λοιδωρήθηκε να μειώνει τις τιμές σε 101 προϊόντα. Για την ενέργεια ξεκίνησαν οι έρευνες για φυσικό αέριο από την Exon Mobill. Αποφασίσαμε να πούμε όχι στην αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίζοντας την εθνική του σημασία. Στην Παιδεία είχαμε 3 διαδοχικές ειδήσεις. Συναντήθηκα και εγώ με εκπροσώπους 30 αμερικανικών πανεπιστημίων που έχουν συνάψει προγράμματα με ελληνικά πανεπιστήμια. Κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Γέηλ δέχονται Ελληνες φοιτητές χωρίς δίδακτρα. Ο ΔΟΑΤΑΠ ανακοίνωσε ότι η αναγνώριση ξένων πτυχίων θα ολοκλρώνεται μέσα σε 60 μέρες. Βάλαμε τίτλους τέλους στη ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Το κράτος πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες, να παίρνουν τη σύνταξή τους εντός ευλόγου διαστήματος. Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις. Ακολουθούν οι επικουρικές και τα εφάπαξ.

«Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τον ον Οκτώβριο, βρεθήκαμε στη δεύτερη πιο χαμηλή θέση μεταξύ 15 ευρωπαϊκών κρατών. Οι δικαιούχοι του προγράμματος ανακυκλώνω αλλάζω συσκευή έφτασαν τους 232 χιλιάδες» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι: «Έκλεισε όμως και μια άλλη πληγή. Την Παρασκευή παραβρεθήκα μαζί με υπουργό Εργασίας και συναρμόδιους υπουργούς σε μια εκδήλωση στην οποία βάλαμε τίτλους τέλους στην ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Ναι, μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470 χιλιάδες συντάξεις, το 1 έκτο των συνταξιούχων της χώρας πήραν τη σύνταξή τους τους τελευταίους 22 μήνες. Ακολουθούν οι επικουρικές και τα εφάπαξ και στο εξής κάθε νέα κύρια σύνταξη θα αποδίδεται μέσα σε 60 μέρες όπως γίνεται σε όλες τις σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες».

Για τον τομέα της Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Στην υγεία συνεχίζεται το πρόβλημα εγγραφής στον προσωπικό γιατρό ξεπεράσαμε τα 4.5 εκατ. , το πρόγραμμα των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, για πρώτη φορά εντάχθηκαν στην άυλη συνταγογράφηση έλεγχοι για τον κληρονομικό καρκίνο».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον τομέα του πολιτισμού, λέγοντας:

«Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης που ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα πλέον αποτελεί παγκόσμιο κέντρο τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, κάτι που σίγουρα συνέτεινε στο να αυξηθεί η απασχόληση κατά 17% στον καλλιτεχνικό χώρο».

Έπειτα, ο πρωθυπουργός είπε: «Αυτές οι θετικές ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας στέλνουν το μήνυμα ότι η κυβέρνηση υλοποιεί αταλάντευτα το κυβερνητικό πρόγραμμα και συνθέτει την εικόνα μίας Ελλάδας που αλλάζει και προοδεύει».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση