HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη εργασίας Διοικητή 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με Ενιαία Νομική Υπηρεσία

Σύσκεψη εργασίας Διοικητή 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με Ενιαία Νομική Υπηρεσία

Όλα όσα έγιναν στη σύσκεψη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη εργασίας με την Ενιαία Νομική Υπηρεσία της7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Διοικητής, κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η νομική σύμβουλος της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και οι νομικοί σύμβουλοι των νοσοκομείων ευθύνης της 7ης Υ.Πε Κρήτης, κ.κ. Χασουράκη Βασιλεία, ΒΓΝΗ, Γιατζάκης Χριστόφορος ΓΝΛ, Αμπαρτζάκη Όλγα ΓΝΧ, Κουρμούλης Γεώργιος ΓΝΡ, Γκολέμη Νάντια, ΠαΓΝΗ,  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον νέο εκδοθέντα κανονισμό λειτουργίας της Ενιαίας Νομικής Υπηρεσίας (ΕΝΥ).

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός, η εναρμόνιση και η συνεργασία των υπηρετούντων στα νοσοκομεία της Κρήτης δικηγόρων, υπό τον συντονισμό της Προϊσταμένης της ΕΝΥ, κας Πάτρας Πατεράκη, με στόχο την ενιαία διαχείριση και αντιμετώπιση νομικών θεμάτων που απασχολούν τους υπηρετούντες στις μονάδες υγείας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο πάντοτε της αυτοτέλειας που διατηρεί ο κάθε δικηγόρος για το χειρισμό των υποθέσεών του και της ελεύθερης κρίσης του κατά το χειρισμό αυτόν.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποφασίστηκε, προς διευκόλυνση των διαδικασιών, θα συνέβαλε σημαντικά η ύπαρξη κοινής γνωμοδοτικής – ερμηνευτικής άποψης επί νομικών θεμάτων που καθημερινά προκύπτουν και τα οποία σε μεγάλο μέρος τους είναι κοινά.

Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα καταχωρηθεί η κείμενη νομοθεσία κατά θεματικούς άξονες ώστε να παρέχεται  έγκυρη και άμεση πληροφόρηση στο κοινό επί νομικών θεμάτων που άπτονται του τομέα υγείας, ενώ θα υπάρχει και φόρμα επικοινωνίας για την κατάθεση ερωτημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και της Ενιαίας Νομικής Υπηρεσίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση