HomeΚΟΣΜΟΣΣεργκέι Λαβρόφ: Απάντησε με σορτσάκι και βερμούδα στα δημοσιεύματα νοσηλείας

Σεργκέι Λαβρόφ: Απάντησε με σορτσάκι και βερμούδα στα δημοσιεύματα νοσηλείας

Απάντηση από Λαβρόφ και Ζαχάροβα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Θόρυβο» δημιούργησε στα διεθνή μέσα η είδηση που κυκλοφόρησε σε πρώτο χρόνο από AP και Bloomberg και έκανε λόγο για νοσηλεία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στο Μπαλί της Ινδονησίας. Μάλιστα τα διεθνή μέσα ανέφεραν ότι είναι πιθανό να υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο Γουάιαν Κόστερ, κυβερνήτης του Μπαλί, δήλωσε ότι μεταφέρθηκε για «έλεγχο» στο νοσοκομείο Sanglah στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Denpasar, και «επέστρεψε αμέσως». Τρεις άλλοι κυβερνητικοί και ιατρικοί αξιωματούχοι της Ινδονησίας δήλωσαν ότι νοσηλευόταν στο νησί-θέρετρο, ενώ δύο ανέφεραν ότι ο κ. Λαβρόφ λάμβανε θεραπεία για καρδιακή πάθηση. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο ως «fake news».

Ωστόσο, Σεργκέι Λαβρόφ και Μαρία Ζαχάροβα δεν έμειναν στην διάψευση της είδησης μέσω αναρτήσεων στο Telegram, αλλά θέλησαν να ανεβάσουν και σχετικό βιντεάκι.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram η Μαρία Ζαχάροβα, διευθύντρια του τμήματος Τύπου του υπουργείου, δήλωσε αρχικά: «Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας. Πρόκειται, φυσικά, για την αερολογία των ψευδών ειδήσεων. Λοιπόν, περιμένετε, παγκόσμια αποκλειστικότητα», ανέφερε αρχικά

Η Ζαχάροβα μοιράστηκε στη συνέχεια ένα βίντεο που δείχνει τον Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος είναι υπουργός Εξωτερικών του Βλαντίμιρ Πούτιν από το 2004, να κάθεται με το σορτσάκι του και να εργάζεται σε ένα μπαλκόνι.

Στο απόσπασμα η Ζαχάροβα ακούγεται να ρωτά τον 72χρονο τι γνώμη έχει για τα δημοσιεύματα, με τον ίδιο να απαντά ότι οι δυτικοί δημοσιογράφοι γράφουν ψευδώς ότι ο κ. Πούτιν ήταν άρρωστος εδώ και μια δεκαετία. «Αυτό είναι ένα είδος παιχνιδιού που δεν είναι καινούργιο στην πολιτική», είπε ο κ. Λαβρόφ με ένα ειρωνικό χαμόγελο.

«Οι δυτικοί δημοσιογράφοι πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς – πρέπει να γράφουν την αλήθεια».

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μοιράστηκε επίσης μια εικόνα που φαίνεται να δείχνει τον υπουργό να χαμογελά μπροστά από μια πισίνα στο Μπαλί.

Ο κ. Λαβρόφ είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος που συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της G20, η οποία αρχίζει την Τρίτη. Βρίσκεται εκεί για την G20 στη θέση του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε να μην παραστεί ο ίδιος αυτοπροσώπως.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση