HomeHL-GreeceΔίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση με τον Γιάννη Λαγό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση με τον Γιάννη Λαγό

Να οδηγηθεί εκτός αίθουσας ζήτησε η πρόεδρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κλίμα έντασης λόγω της διαμαρτυρίας του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, για τον αριθμό των δικάσιμων ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ. Δεν μπορεί να βάζετε τέσσερις δικάσιμους τον μήνα. Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση» είπε προς την έδρα ο κατηγορούμενος ο οποίος σε κάθε δικάσιμο δηλώνει πολιτικός κρατούμενος.

«Έχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικάσιμους; Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι; συνεχίζει με έντονο ύφος ο καταδικασμένος Γ. Λαγός.

Όταν η πρόεδρος επιχείρησε να του απαντήσει, εκείνος με έντονο ύφος συνέχισε να λέει:

Λαγός: Ντροπή σας.. Ανίκανοι! Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει.

Πρόεδρος (προς αστυνομικούς): Παρακαλώ βγάλτε τον κύριο έξω να ηρεμήσει

Λαγός (ενώ οδηγείται από αστυνομικούς προς την έξοδο): Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια. Δειλοί και ανάξιοι.

Λίγη ώρα μετά την μεταφορά του εκτός της αίθουσας, ο Γιάννης Λαγός ζήτησε μέσω αστυνομικού να επανέλθει. «Κυρία πρόεδρε ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι έχει ηρεμήσει. Μπορεί να μεταφερθεί στην αίθουσα;» είπε ο φρουρός , για να λάβει θετική απάντηση από Έδρας.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του αδερφού του ιδιοκτήτη της καφετέριας Κοράλι, όπου το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του πήγαν στην καφετέρια για να δουν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Όπως είπε ο μάρτυρας , εντός του μαγαζιού δεν αντιλήφθηκε να έγινε τίποτε. Μετά την λήξη του αγώνα, όπως κατέθεσε, την ώρα που βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια είδε τον Φύσσα,έναν ακόμη άνδρα και μία κοπέλα να βρίσκονται έξω από το μαγαζί.

Σε ερωτήσεις της προέδρου, ο μάρτυρας είπε πως «τα παιδιά ήταν ανήσυχα» και πως «ένα από τα παιδιά μου είπε κάτι για φασίστες στην γειτονιά μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος με το αδελφό του κινήθηκε στην κατάθεση του και ο ιδιοκτήτης της καφετέρια Κοράλι, η οποία πλέον έχει κλείσει.

«Μέσα στο μαγαζί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Είχε οχλαγωγία και εγώ δεν κατάλαβα κάτι. Η παρέα του συγχωρεμένου του Παύλου καθόταν έξω από την πόρτα του μαγαζιού. Κάποια στιγμή ήρθε και αστυνομία, μηχανάκια ΔΙΑΣ και το θέμα έληξε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε…Κατάλαβα ότι ήταν κάποια άτομα στη Παύλου Μελά, τα οποία ίσως είχαν αντιδικία με τον συγχωρεμένο» ανέφερε ο μάρτυρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στο πλάι της Μάγδας Φύσσα η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιανη.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση