HomeHL-WorldΙράν: Ένας νεκρός, 10 τραυματίες από επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης κοντά στο Αρμπίλ

Ιράν: Ένας νεκρός, 10 τραυματίες από επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης κοντά στο Αρμπίλ

Η Τεχεράνη ανέφερε πως έπληξε «τρομοκρατικές οργανώσεις» στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 10 τραυματίστηκαν σήμερα από ρουκέτες που έπληξαν την έδρα του Δημοκρατικου Κόμματος του Ιρανικού Κουρδιστάν στην πόλη Κόγε κοντά στο Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης κουρδικής περιφέρειας στο Ιράκ, δήλωσε ο δήμαρχος της Κόγε Ταρίκ Χαϊντάρι.

Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε πως οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης στοχοθέτησαν τις βάσεις «τρομοκρατικών οργανώσεων» στο Ιρακινό Κουρδιστάν με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροπλάνα.

Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον βάσεων της μαχητικής ιρανικής κουρδικής αντιπολίτευσης στην κουρδική περιφέρεια του βόρειου Ιράκ μετά το θάνατο της κουρδικής καταγωγής Ιρανής Μαχσά Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ ότι υποθάλπουν την αναταραχή στην ιρανική επικράτεια.

Σύμφωνα με πηγές στις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας, μη επανδρωμένα αεροπλάνα στοχοθέτησαν δύο βάσεις ιρανών κούρδων διαφωνούντων κοντά στο Αρμπίλ και τη Σουλεϊμανίγια, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Μια οργάνωση για τα δικαιώματα των Κούρδων του Ιράν ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι οι Φρουροί της Επανάστασης έβαλαν στόχο μια βάση του Κόμματος Κομάλα στη Σουλεϊμανίγια με 6 μη επανδρωμένα αεροπλάνα και μία βάση του Δημοκρατικού Κόμματος του Ιρανικού Κουρδιστάν κοντά στην Αρμπίλ με τέσσερις πυραύλους. Από το πλήγμα στη βάση του Δημοκρατικού Κόμματος υπάρχουν ένας νεκρός και δέκα τραυματίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Κόγε Ταρίκ Χαϊντάρι.

Εξάλλου «τέσσερα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροπλάνα» πραγματοποιήθηκαν εναντίον βάσεων του Ιρανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και της εθνικιστικής οργάνωσης των Κούρδων του Ιράν Κομάλα στην περιφέρεια του Ζργκόιζ, επίσης στο Ιρακινό Κουρδιστάν, εξήγησε ο Ατά Σεκζί, ένας από τους αρχηγούς του Κομάλα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μαχητές είχαν «προειδοποιηθεί ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθούν πλήγματα» και είχαν εκκενώσει τις εγκαταστάσεις. «Δεν υπάρχουν ούτε νεκροί ούτε τραυματίες» διαβεβαίωσε.

Το Σεπτέμβριο οι Φρουροί της Επανάστασης εξέδωσαν μια δήλωση στην οποία ανέφεραν πως τέτοιες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν όσο οι βάσεις «τρομοκρατικών οργανώσεων» δεν κλείνουν και όσο οι περιφερειακές αρχές «δεν δρουν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση