HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Η επόμενη ημέρα μετά τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Η επόμενη ημέρα μετά τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

«Κύκλοι της Τουρκίας επιδιώκουν αστάθεια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κωνσταντινούπολη, συγκλονίστηκε την Κυριακή, από μια θανατηφόρα έκρηξη στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της, την Ιστικλάλ.

Η έκρηξη, άφησε πίσω της έξι νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 81 σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο ξεναγός Γιάννης Κουρτέσογλου, ο οποίος περιέγραψε την επόμενη μέρα στην Κωνσταντινούπολη. Όπως είπε ο ίδιος, οι τουρίστες δεν έχουν πανικοβληθεί και ήδη από το πρωί έχουν στηθεί στην ουρά για να επισκεφτούν την Αγία Σοφία.

«Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο, γιατί υπάρχει καλή αστυνόμευση στους δρόμους της Τουρκίας και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη, γιατί έχουμε πολύ τουρισμό», δήλωσε ο κ. Κουρτέσογλου για την επίθεση.

«Κύκλοι της Τουρκίας επιδιώκουν αστάθεια»

Από την άλλη, ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος τόνισε στο MEGA πως η Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Η Τουρκία από τις αρχές του 2.000 και μετά είχε πάρα πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες ήταν είτε από το Ισλαμικό Κράτος είτε από τα Γεράκια του Κουρδιστάν. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μέσα στην Τουρκία, το ότι θα γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης είναι γεγονός».

Ο κ. Φενέκος τόνισε πως πολλοί κύκλοι εντός της Τουρκίας επιδιώκουν μία αστάθεια, με το κίνητρο να αποτελεί πολλές φορές ο θρησκευτικός παράγοντας, ενώ σημείωσε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντάσσει τους πάντες μέσα στην έννοια της τρομοκρατίας, καθώς στο παρελθόν είχε αποκαλέσει πως όσοι υποστήριζαν τον Γκιουλέν ήταν τρομοκράτες.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας»

Συγκλονισμένος και λυπημένος για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τον τουρκικό λαό.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον Πρόεδρο Ερντογάν και στον τουρκικό λαό» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

«Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση