HomeΚΟΣΜΟΣΈκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο με τη σύμμαχό του Τουρκία» δηλώνει ο Στόλτενμπεργκ

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο με τη σύμμαχό του Τουρκία» δηλώνει ο Στόλτενμπεργκ

Έξι οι νεκροί, πάνω από 50 οι τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σκορπίζοντας τον τρόμο.

«Σοκαριστικές εικόνες από την Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους όσοι επλήγησαν και στον τουρκικό λαό» αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Προσθέτει ότι «το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο με τη σύμμαχό μας Τουρκία».

Έξι οι νεκροί, πάνω από 50 οι τραυματίες

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτικό μήνυμά επιβεβαίωσε τους έξι νεκρούς ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 53.

Όπως εξήγησε, είναι λάθος να πούμε από τώρα πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, εντούτοις όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Οι απόπειρες να τρομοκρατήσουν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος θα πέσουν στο κενό και σήμερα όπως συνέβη και μέχρι τώρα», είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος λίγο πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο για το κλίμα.

Ο ίδιος είπε πως φαίνεται ότι μια γυναίκα έπαιξε ρόλο στο γεγονός, την ώρα που η εισαγγελία της πόλης έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας προχώρησε σε απαγόρευση μετάδοσης εξελίξεων από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 16:20 στην Ιστικλάλ που ξεκινά από την πλατεία Ταξίμ την ώρα που είχε χιλιάδες κόσμου που έκανε βόλτα στα μαγαζιά. Τα βίντεο και οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι σοκαριστικές.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση