HomeΕΛΛΑΔΑΓιάνης Βαρουφάκης: Στις 12 Νοεμβρίου η ίδρυση του πολιτικού του κόμματος στην Ιταλία

Γιάνης Βαρουφάκης: Στις 12 Νοεμβρίου η ίδρυση του πολιτικού του κόμματος στην Ιταλία

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ιταλία είναι ένα ακόμη ακίνδυνο, μικρό αριστερό κόμμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 12 Νοεμβρίου, στη Ρώμη, ο συνιδρυτής του DiEM25, Γιάνης Βαρουφάκης, θα εγκαινιάσει το MERA25 Ιταλίας.

Εκτός του Γ. Βαρουφάκη, στην εκδήλωση στο Acquario Romano θα λάβουν επίσης μέρος ο εκπρόσωπος του DiEM25 στην Ιταλία, Federico Dolce, και η εκπρόσωπος του MERA25 Γερμανίας, Julijana Zita. Επίσης, θα προβληθούν και βίντεο υποστηρικτών όπως ο Slavoj Zizek, ο Brian Eno, ο Roger Waters και η Ece Temelkuran.

Το MERA25 Ιταλίας θα γίνει το τρίτο κόμμα του DiEM25 -όλα μοιράζονται το ίδιο όνομα. Υπό την ηγεσία του κ. Βαρουφάκη, το MERA25 Ελλάδας είναι στο Κοινοβούλιο από το 2019, ενώ το MERA25 Γερμανίας ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, κοινός στόχος των κομμάτων αυτών «είναι να εκπροσωπήσουν τις αξίες και το μανιφέστο του DiEM25 στην κάλπη: κοινωνική δικαιοσύνη, ανοιχτά σύνορα, μια Πράσινη Νέα Συμφωνία και ένα νέο Κίνημα Αδεσμεύτων».

Βαρουφάκης: Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ιταλία είναι ένα ακόμη ακίνδυνο, μικρό αριστερό κόμμα

«Η Ιταλία έχει μια νεοφασιστική κυβέρνηση επειδή η ιταλική αριστερά απέτυχε να παρουσιάσει μια ριζοσπαστική, ρεαλιστική, ανθρωπιστική και ευρωπαϊστική εναλλακτική στις ολιγαρχικές πολιτικές των Βρυξελλών και τις Φρανκφούρτης, τις οποίες ασπάζονται πλήρως τα κεντρώα κόμματα και οι Ιταλοί ολιγάρχες», τόνισε σχετικά ο συνιδρυτής του DiEM25 και επικεφαλής του MERA25 στην Ελλάδα, Γιάνης Βαρουφάκης.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ιταλία σήμερα είναι ένα ακόμη ακίνδυνο, μικρό αριστερό κόμμα. Αυτό που χρειάζεται η Ιταλία είναι ένα αριστερό κόμμα με μια ριζοσπαστικά προοδευτική πανευρωπαϊκή ατζέντα και διεθνική οργάνωση. Το MERA25, το νέο κόμμα που θα παρουσιάσει το DiEM25 στη Ρώμη στις 12 Νοεμβρίου, φιλοδοξεί να είναι αυτό το κόμμα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση