HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠέθανε ο ηθοποιός Κέβιν Κόνροϊ -Η θρυλική «φωνή» του Batman

Πέθανε ο ηθοποιός Κέβιν Κόνροϊ -Η θρυλική «φωνή» του Batman

Σε ηλικία 66 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κέβιν Κόνροϊ, ο ηθοποιός που ταύτισε τη φωνή του με τον πασίγνωστο υπερήρωα της DC, Batman, πέθανε στα 66 του.

Οι πρώτες αναφορές για τον θάνατο του Κόνροϊ ήρθαν από την Νταϊάν Πέρσινγκ, η οποία έπαιξε την Poison Ivy απέναντι στον Κόνροϊ, στη θρυλική σειρά κινουμένων σχεδίων Batman: The Animated Series, ενώ στη συνέχεια το επιβεβαίωσε και η Warner Bros. Animation.

Η ίδια έγραψε: «Πολύ θλιβερά νέα: η αγαπημένη μας φωνή του Batman, ο Κέβιν Κόνροϊ, πέθανε χθες. Ήταν άρρωστος εδώ και λίγο καιρό, αλλά πραγματικά αφιέρωσε πολύ χρόνο στις εκθέσεις, προς χαρά όλων των θαυμαστών του. Θα λείψει πολύ όχι μόνο από το καστ της σειράς, αλλά και από τη λεγεώνα των θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο… Αναπαύσου εν ειρήνη, φίλε».

«Ήταν» ο Batman από το 1992 -Συμμετείχε σε ταινίες, σειρές και βιντεοπαιχνίδια

Ο Κόνροϊ έπαιξε για πρώτη φορά τον Μπρους Γουέιν και τον Σκοτεινό Ιππότη στο Batman: The Animated Series, που προβλήθηκε την περίοδο 1992-1995. Η ερμηνεία του και η σειρά αποδείχθηκαν τόσο δημοφιλή που επέστρεψε πολλές φορές σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες κινουμένων σχεδίων όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και σε βιντεοπαιχνίδια, όπως το Batman: Arkham Knight και το Batman: Arkham City. Πρόσφατα εμφανίστηκε και σε ένα επεισόδιο του 2019 στο Batwoman.

«Ο Κέβιν ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένας ηθοποιός τον οποίο είχα τη χαρά να κάνω κάστινγκ και να σκηνοθετήσω, ήταν ένας αγαπημένος φίλος για πάνω από 30 χρόνια, του οποίου η ευγένεια και το γενναιόδωρο πνεύμα δεν γνώριζαν σύνορα», δήλωσε η διευθύντρια κάστινγκ Άντρεα Ρομάνο στο The Hollywood Reporter. «Η ζεστή καρδιά του Κέβιν, το απολαυστικό βαθύ γέλιο και η αγνή αγάπη του για τη ζωή θα είναι μαζί μου για πάντα».

Ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ, ο οποίος πρωταγωνίστησε ως Τζόκερ δίπλα στον Κόνροϊ σε πολλές περιπτώσεις, απέτισε φόρο τιμής σε μια δήλωση που δόθηκε επίσης στο The Hollywood Reporter.

«Ο Κέβιν ήταν τέλειος», είπε ο Χάμιλ. «Ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους στον πλανήτη και τον αγαπούσα σαν αδελφό. Πραγματικά νοιαζόταν για τους ανθρώπους γύρω του. Η ευπρέπειά του έλαμπε σε όλα όσα έκανε. Κάθε φορά που τον έβλεπα ή μιλούσα μαζί του, έφτιαχνε η διάθεσή μου».

iefimerida.gr