HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ηρακλείου

Σύσκεψη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ηρακλείου

Επί τάπητος όλες οι πιθανές λύσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη για την αντιπλημμυρική προστασία του Ηρακλείου συγκάλεσε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης,  ο Εκπρόσωπος του αερολιμενάρχη Ηρακλείου Χρήστος Ρέππας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού  Αντώνης Σεκέρης, η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Άννα Ροβίθη, η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΗ Πόπη Τσαβλάκη και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Ηρακλείου  Στέλιος Μικράκης .

Στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθούν προτάσεις για τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένα σημεία του Ηρακλείου, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως οι έντονες πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου και του Οκτωβρίου του 2020.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου έχουν ήδη δρομολογηθεί μια σειρά από έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, όπως η οριοθέτηση των ρεμάτων του Καρτερού, του Κατσαμπά, και του Πρασανού ποταμού που θα συμβάλουν καθοριστικά στην άμβλυνση των προβλημάτων των προαναφερόμενων περιοχών από πλημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα παρουσιάστηκε μια πρόταση της ΔΕΥΑΗ για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου που θα εστιάσει στο χώρο του Αεροδρομίου και στην περιοχή του Καρτερού .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο, για την χρηματοδότηση των μελετών αλλά και της κατασκευής των έργων που προτείνει η ΔΕΥΑΗ , ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων που έχουν ήδη ανατεθεί για την άμεση ολοκλήρωση τους.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι κρίνεται αναγκαία η συμβολή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών προκειμένου να εφαρμοστούν οι βέλτιστες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις, που θα συμβάλουν στην συνολική διαχείριση του προβλήματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση