HomeHL-PsilaΦινλανδία: Θετά αδέλφια ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν

Φινλανδία: Θετά αδέλφια ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν

Με τις ευλογίες των γονιών τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί ο γάμος μεταξύ αδελφών -έστω και θετών- να μην τυγχάνει αποδοχής, ωστόσο μια περίπτωση στη Φινλανδία αποδεικνύει ότι υπάρχουν και εξαιραίσεις.

Μια 23χρονη από τη Φινλανδία ερωτεύτηκε τον 27χρονο θετό αδελφό της. Το πρώτο μεταξύ τους φιλί εξελίχθηκε σε μια πολύ δυνατή σχέση, η οποία κατέληξε σε γάμο. Μάλιστα, οι γονείς τους όχι μόνο δεν εμπόδισαν τη σχέση αυτή να «ανθίσει», αλλά φαίνεται πως έδωσαν και τις ευλογίες τους.

Η Matilda Eriksson δήλωσε στην ιστοσελίδα του Yahoo ότι δεν είχε σκεφτεί ποτέ να παντρευτεί, μέχρι που γνώρισε τον 27χρονο Samuli, ο οποίος έγινε θετός της αδερφός, όταν το 2019 η μητέρα της παντρεύτηκε τον πατέρα του.

Η τριετής φιλία τους εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω το 2021, όταν ο Samuli φίλησε την Matilda. «Απάντησα αμέσως με πάθος», είπε η νεαρή για το φιλί και πρόσθεσε: «Μας πήρε δύο εβδομάδες για να αρχίσουμε να βγαίνουμε μετά από αυτό και βασικά μετακόμισε μαζί μου αμέσως».

Φινλανδία: Τα θετά αδέλφια βρήκαν μεγάλη υποστήριξη στα πρόσωπα των γονιών τους για να παντρευτούν

Σε ερώτηση για το πώς αντέδρασαν οι γονείς τους, η 23χρονη απάντησε ότι «ήταν πολύ χαρούμενοι για εμάς από την αρχή». Μάλιστα, «νομίζω ότι ο μπαμπάς του Samuli ήλπιζε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε».

Παρά τη συγκατάθεση των γονιών τους, η Matilda είπε πως οι φίλοι τους αντέδρασαν διαφορετικά. Κάποιοι από αυτούς «ήταν αρχικά λίγο δύσπιστοι. Νομίζω ότι ήταν λόγω της σύγχυσης που κάποιος τον οποίο αποκαλούσα θετό αδελφό, έπρεπε τώρα να ονομάζεται σύντροφός μου».

Παρά τις αντιδράσεις των φίλων της, η Matilda ρώτησε τη μητέρα της για το πώς πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση. «Μου είπε να κάνω ό,τι ένιωθα και ότι ήταν πιο σωστό εκείνη τη στιγμή, αφήνοντας όλα τα άλλα στην άκρη και να ακολουθήσω την καρδιά μου», εκμυστηρεύτηκε η 23χρονη.

Η συμβουλή αυτή, λοιπόν, «με οδήγησε να παντρευτώ τον Samuli. Είχαμε και οι δύο μερικές μακροχρόνιες σχέσεις στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν αισθανθήκαμε έτσι με κανέναν».

Τι προβλέπει ο νόμος στη Φινλανδία για τον γάμο μεταξύ θετών αδελφών

Φυσικά, ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν το νεαρό ζευγάρι, αφορά το νομικό πλαίσιο της Φινλανδίας για αυτές τις περιπτώσεις. Αφού πρώτα έψαξαν στο Google και δεν βρήκαν άκρη, στη συνέχεια αποτάθηκαν σε μια φίλη τους που σπούδαζε Νομική.

Το ζευγάρι είδε ότι ο γάμος τους είναι νόμιμος και έτσι αποφάσισε να αρραβωνιαστεί τον Οκτώβριου του 2021. Εννέα μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2022, το ζευγάρι παντρεύτηκε.

Τελικά, ακόμη και οι διαφωνούντες με τη σχέση τους φίλοι πείστηκαν, όπως είπε η 23χρονη. «Είδαν τη σύνδεσή μας και κατάλαβαν ότι είμαστε 100% ταιριαστοί στον παράδεισο», ανέφερε στη συνέντευξή της.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση