HomeHL-GreeceΓιάννης Οικονόμου: Αν αποδειχθούν οι παρακολουθήσεις, να αποδοθούν ποινές

Γιάννης Οικονόμου: Αν αποδειχθούν οι παρακολουθήσεις, να αποδοθούν ποινές

«Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιαστικά υπονοούμενα», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, «χωρίς τεκμηρίωση οι καταγγελίες». Τι είπε για τις δηλώσεις του Γ. Βρέντζου του Ολυμπιακού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν αποκλείει η κυβέρνηση να ευσταθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων ακόμα και από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο -ακόμα και αν συμβαίνει αυτό- αποσυνδέει το περιστατικό από το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.

«Η εφημερίδα παρουσίασε ισχυρισμούς χωρίς αποδεικτικά και τη μέχρι τώρα τουλάχιστον απαραίτητη τεκμηρίωση. Παρόλο που λείπουν τα στοιχεία, όσα παρουσιάζονται, οφείλουν και θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη διεξοδικά.

Αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν, θα πρέπει να αποδοθούν ποινές, το ίδιο θα ισχύει και αν δεν αποδειχθούν αυτά για όσους τα διασπείρουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

  Η πρακτική χρησιμοποίησης κακόβουλων λογισμικών, σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται να λειτουργεί και στην Ελλάδα. Γνωστοί κύκλοι αποδίδουν αυτή τη χρήση στην κυβέρνηση και χωρίς στοιχεία στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Το θέμα εργαλειοποιείται ως πολιορκητικός κριός, με στόχο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιαστικά υπονοούμενα. Θα τα αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και θεσμικότητα».
Τα λογισμικά αυτά, επανέλαβε ο κ. Οικονόμου, «δεν τα έχει αγοράσει και δεν τα έχει χρησιμοποιήσει καμία δημόσια αρχή στη χώρα μας. Η κυβέρνηση επιδίωξε εξαρχής την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Για τα όσα δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού κ. Βρέντζος για «καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Τα όσα είπε σαφώς και δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση.

Από πού ως πού, με την ποδοσφαιρική του ιδιότητα, κάποιος παράγοντας μπορεί να κάνει τέτοιες εκτιμήσεις χωρίς κανένα στοιχείο;».

Εάν ευσταθούν όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, ανέφερε ο κ. Οικονόμου, «αν -για παράδειγμα- παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών, μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπείας.

Προφανώς μας προβληματίζουν, γι’ αυτό κινηθήκαμε θεσμικά, για να βρεθεί άκρη και λύση.

Σε περίπτωση που έχουν γίνει τέτοιες αντιδημοκρατικές πράξεις, να βρεθούν αυτοί που τις έκαναν και να τιμωρηθούν και να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο».

Επανέλαβε δε ότι ο εκλογικός σχεδιασμός δεν αλλάζει και οι κάλπες θα στηθούν «το 2023, στο τέλος της τετραετίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «έχει υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με το σύνολο υπουργών και των περισσότερων πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και, όπως προκύπτει από δηλώσεις τους, ουδείς πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τους στενούς του συνεργάτες, όπως και τις οικογένειές τους».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση