HomeΕΛΛΑΔΑΑπόστολος Τζιτζικώστας: Το ΕΛΚ «καρφώνει» την Τουρκία για την απαγόρευση εισόδου

Απόστολος Τζιτζικώστας: Το ΕΛΚ «καρφώνει» την Τουρκία για την απαγόρευση εισόδου

Είναι στην Ελλάδα μετά το μπλόκο των Τούρκων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένα αιχμηρό σχόλιο για την Τουρκία καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την απαγόρευση εισόδου που επιβλήθηκε στον Απόστολο Τζιτζικώστα όταν έφτασε στη Σμύρνη με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της επιτροπής των περιφερειών και του προέδρου της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM.

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του ΕΛΚ στο Twitter η Τουρκία «καρφώνεται» ως μια χώρα που «φαινομενικά τηρεί τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μια υποψήφια προς ένταξη χώρα».

«Αν και φαινομενικά τηρεί τις ευρωπαϊκές αξίες της ΕΕ ως μια υποψήφια προς ένταξη χώρα, η Τουρκία χθες (σ.σ. το Σάββατο 5/11) κράτησε και απαγόρευσε την είσοδο στον αντιπρόεδρο επιτροπής των περιφερειών και του προέδρου της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM. Το ΕΛΚ καταδικάζει την αδικαιολόγητη αυτή πρόκληση» αναφέρεται χαρακτηρστικά στην ανάρτηση του ΕΛΚ.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής για το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόκληση σε βάρος του Απόστολου Τζιτζικώστα φέρνει στην Κομισιόν με επείγουσα ερώτησή της, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Το πρωτοφανές περιστατικό απαγόρευσης εισόδου και κράτησης στη Σμύρνη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα από τις αρχές της Τουρκίας, προστίθεται στη μακρά λίστα της συστηματικής παραβίασης των κανόνων Διεθνούς Δικαίου από τη γειτονική χώρα» περιγράφει η ευρωβουλευτής, ρωτώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναντι της Τουρκίας, δεδομένης της ιδιότητας της ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας, για τον έλεγχο και την πάταξη πρακτικών που παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές της Ένωσης;» αναφέρει η κυρία Σπυράκη στην ανακοίνωσή της.

Με το κυβερνητικό αεροσκάφος επέστρεψε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την απαράδεκτη ενέργεια των τουρκικών αρχών να του απαγορεύσουν την είσοδο στη Σμύρνη με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προερχόμενος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην καταχρηστική κράτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και στην απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου από τις τουρκικές αρχές και κινητοποιηθήκαμε για την παροχή αρωγής», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

Το αεροσκάφος παρέλαβε τον κ. Τζιτζικωστα και τους συνεργάτες του στην Ελευσίνα. Θα αναχωρήσει μετά το μεσημέρι από Αθήνα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση