HomeHL-TOPΣυνελήφθη ξενοδόχος που εκβίαζε τους υπαλλήλους του

Συνελήφθη ξενοδόχος που εκβίαζε τους υπαλλήλους του

Έβαζε το μισθό στην τράπεζα και μετά τους ζητούσε μέρος αυτού πίσω

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη ένας ξενοδόχος στο Ηράκλειο ο οποίος τα είχε πάρει από εργαζόμενο του ξενοδοχείου του.

Σύμφωνα με την καταγγελία τριών εργαζομένων, ο ξενοδόχος τους έβαζε κανονικά τα χρήματα στην τράπεζα ως ορίζει η εργατική νομοθεσία όμως στη συνέχεια τους ζητούσε κάποιο ποσό πίσω.

Οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στους αστυνομικούς του Ηρακλείου και ο 46χρονος ξενοδόχος από την περιοχή της Σταλίδας συνελήφθη επ αυτοφώρω.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη χθες (03.11.2022) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ημεδαπός κατηγορούμενος για εκβίαση και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου περιήλθαν καταγγελίες τριών εργαζομένων σε επιχείρηση που διατηρεί ο ανωτέρω ημεδαπός ότι κατά το χρονικό διάστημα από Απρίλιο έως Οκτώβριο του 2022 τους εξανάγκαζε να του επιστρέφουν μέρος των καταβληθέντων αποδοχών τους οι οποίες προβλέπονταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας οργανώθηκε χθες (03.11.2022) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας κατελήφθη ανωτέρω ημεδαπός κατά το χρόνο που λάμβανε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από 23χρονο ημεδαπό στον οποίο είχε καταβληθεί ως αποζημίωση απόλυσης.

Χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 23χρονο.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση