HomeHL-SportsΟΦΗ: Το απίστευτο Déjà vu με τους νέους του προπονητές, τον Αρη και τη Θεσσαλονίκη

ΟΦΗ: Το απίστευτο Déjà vu με τους νέους του προπονητές, τον Αρη και τη Θεσσαλονίκη

Ο Νταμπράουσκας θα βρεθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για πρώτη φορά στον πάγκο του ΟΦΗ και κάτι ανάλογο συνέβη τα τελευταία χρόνια με τους Παπαδόπουλο, Σίμο και Νιόπλια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επίσημη «πρώτη» του Βάλντας Νταμπράουσκας στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, καθώς απόψε (30/10) το βράδυ η ομάδα του Ηρακλείου θα φιλοξενηθεί από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη.

 Παράλληλα με το ματς θα ξυπνήσουν και μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν, αφού αυτόματα θα επικρατήσει ένα απίστευτο Déjà vu που αφορά του νέους προπονητές των Κρητικών, τους «κίτρινους» και το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ας το δούμε…
ikona_viber_2022-10-30_10-35-07-678

*Ο Νίκος Παπαδόπουλος ανέλαβε τον ΟΦΗ στις 25 Ιανουαρίου του 2017 και λίγες ημέρες μετά (28/1) ντεμπουτάρισε στον πάγκο του στο 1-0 που έχασαν οι Κρητικοί από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, μετά από γκολ που σημείωσε ο Μιλούνοβιτς στο 11′. Αμφότερες οι ομάδες ήταν τότε στη δεύτερη κατηγορία.

*Ο Ελληνας τεχνικός συνέχισε για δύο ημερολογιακά έτη στο club και απομακρύνθηκε στις αρχές του 2019, οπότε τον διαδέχθηκε ο Χάιμε Βέρα (ενδιάμεσα για τέσσερα ματς προπονητής ήταν ο Νίκος Καρεμπετάκης ως «υπηρεσιακός»). Ο Χιλιανός το κοουτσάρισε για πρώτη φορά στο 1-0 που ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

*Ο Βέρα έμεινε στο «Γεντί Κουλέ» μέχρι το φινάλε της σεζόν, όπου οι Κρητικοί απέφυγαν τον υποβιβασμό μέσω των διπλών μπαράζ κόντρα στον Πλατανιά τα οποία έμειναν στην ιστορία. Εκείνο το καλοκαίρι (2019) τα «ηνία» πήρε ο Γιώργος Σίμος και η πρώτη του παρουσία στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ και ευρύτερα σε πάγκους συλλόγων ήταν το 0-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης», στις 24 Αυγούστου του 2019.

ikona_viber_2022-10-30_10-36-09-190

*Ο 44χρονος προπονητής έβγαλε όλη την προπερασμένη αγωνιστική περίοδο (2019/20) και το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης, αφού οι δρόμοι του με τον σύλλογο «χώρισαν» στις 7 Μαρτίου του 2021 και λίγο πριν το φινάλε της τότε κανονικής περιόδου.

Την επομένη ημέρα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια, ο οποίος στις 14 του μηνός ξεκίνησε επίσημα τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του ΟΦΗ. Που και πώς; Στο 1-0 που έχασε από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, μετά από τέρμα που πέτυχε ο Μήτρογλου στο 6′.

ikona_viber_2022-10-30_10-36-53-616

*Μέχρι που ο Νιόπλιας έφυγε πρόσφατα (21/10), ο Πέδρο Καραβέλα είχε χρέη «υπηρεσιακού» στο 0-0 με τη Λαμία και πλέον προπονητής του ΟΦΗ είναι ο Βάλντας Νταμπράουσκας που θα καθίσει απόψε (30/10) για πρώτη φορά στον πάγκο του club, εκ νέου σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρη!

Ετσι οι τέσσερις από τους πέντε τελευταίους προπονητές του ΟΦΗ (από το 2017 και έπειτα) θα έχουν κάνει ντεμπούτο σε αναμέτρηση με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την ίδια στιγμή ο Λιθουανός τεχνικός καλείται να «σπάσει» τη σχετική δυσμενή παράδοση που έχει δημιουργηθεί.

Από τους προηγούμενους τρεις όχι μόνο κανείς δεν κέρδισε αλλά σε αυτά τα ματς οι Κρητικοί δεν κατάφεραν έστω να σκοράρουν, αφού ο απολογισμός τους είναι δύο ήττες και μία ισοπαλία με επιμέρους σκορ 0-2.

Διαφήμιση
Διαφήμιση