HomeΚΡΗΤΗΣυμφωνία – πλαίσιο για την εκπόνηση μελετών κτηριακών έργων σχολικής ή προσχολικής αγωγής

Συμφωνία – πλαίσιο για την εκπόνηση μελετών κτηριακών έργων σχολικής ή προσχολικής αγωγής

Υπογραφή σύμβασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την  σύμβαση για την ανάθεση συμφωνίας – πλαίσιο που προβλέπει την εκπόνηση μελετών κτηριακών έργων σχολικής ή προσχολικής αγωγής υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας .

Συγκεκριμένα η σύμβαση έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση μελετών κτηρίων σχολικής ή προσχολικής αγωγής. Τα σχολεία θα σχεδιαστούν με βάση τις προδιαγραφές της ΚτΥπ (Κτιριακές υποδομές ΑΕ) που ισχύουν για την κατηγορία τους, θα είναι σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης (nZEB) κτήρια και θα σχεδιαστούν με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Επίσης θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα ΑμεΑ (μελέτη προσβασιμότητας) αλλά και επιπλέον εξυπηρετήσεων για ΑμεΑ.

Ως υποψήφια οικόπεδα για την ανέγερση νέων σχολείων και ιδιαίτερα  Νηπιαγωγείων, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, αναφέρονται τα

ypografi-symvasis-27_10-fotoεξής:

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 28 επί της οδού Ψελλού στην περιοχή «Πόρος-Πατέλες-Κατσαμπάς»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 88 επί της οδού Λουδοβίκου Παστέρ στην περιοχή «Πόρος-Πατέλες-Κατσαμπάς»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου & Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 1282 επί της οδού Θεοδοσίου Ματθαιάκη στην περιοχή «Ατσαλένιο»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. 1394, επί της οδού Μελετίου Πηγά στην περιοχή «Ατσαλένιο»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο ΚΦ 2224Α στην περιοχή «Θέρισος-Δειλινά-Κορώνη-Μασταμπάς»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο ΚΦ 2145 επί της οδού Μελετίου Μεταξάκη, στην περιοχή «Θέρισος-Δειλινά-Κορώνη-Μασταμπάς»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου – Βρεφονηπιακού Σταθμού» σε πάροδο της οδού Χριστομιχάλη Ξυλούρη, στην περιοχή «Θέρισος-Δειλινά-Κορώνη-Μασταμπάς»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο ΚΦ334, στην περιοχή «Μεσαμπελιές»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο ΟΤ 1900, επί των οδών Ν. Καμπιτάκη και ΕΑΜ, στην περιοχή «Άγιος Ιωάννης – Μεσαμπελιές – Φορτέτσα»

-Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου και Βρεφονηπιακού Σταθμού, επί της οδού Πλατάκη (πάροδος Κρασαδάκη) στην περιοχή «Άγιος Ιωάννης – Μεσαμπελιές – Φορτέτσα»

-Ανέγερση νέου μονοθέσιου Νηπιαγωγείου Καρτερού και εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Καρτερού στο παραχωρηθέν Στρατόπεδο Μπετεινάκη

-Ανέγερση νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου

-Ανέγερση νέου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Ηρακλείου

Τα σχολικά κτήρια θα σχεδιαστούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε σε παρόμοια οικόπεδα να είναι εφικτή η επανάληψη εφαρμογής της ίδιας μελέτης .

Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται στις 300.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από ίδιους πόρους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση