HomeHL-9Βάλντας Νταμπράουσκας: «Να προοδεύσει ο ΟΦΗ και να παίζουμε ελκυστικά»-Video-

Βάλντας Νταμπράουσκας: «Να προοδεύσει ο ΟΦΗ και να παίζουμε ελκυστικά»-Video-

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρουσιάστηκε ως ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ, έδωσε το «στίγμα» του, τόνισε πως θέλει να παίζει «κυριαρχικό ποδόσφαιρο» και στήριξε απόλυτα το υπάρχων έμψυχο δυναμικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο κόσμος έχει δίκιο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του»
-«Να ενισχυθεί το τοπικό στοιχείο»
-«Κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση με τον Μπούση»

Σε εποχή Βάλντας Νταμπράουσκας κινείται πλέον ο ΟΦΗ, καθώς παρουσιάστηκε σήμερα  ως ο νέος τεχνικός της ομάδας.

Μάλιστα επισημοποιήθηκε και η συμφωνία των δύο πλευρών που θα έχει διάρκεια μέχρι το φινάλε της επόμενης σεζόν (2023/24).

Ο Μηνάς Λυσάνδρου, διευθύνων σύμβουλος του club, τον προλόγισε καθώς είπε πως «είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος προπονητής που συνδυάζει γνώση, εμπειρία και φιλοδοξία.

Πρόκειται για τρία στοιχεία που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι και αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα της ομάδας».

Μάλιστα ρωτήθηκε και για το πώς οδηγήθηκαν από το «Γεντί Κουλέ» στην επιλογή του.

«Η καλύτερη επιλογή για εμάς ήταν ο κύριος Νταμπράουσκας», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Λιθουανός κόουτς που σχολίασε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ Είναι μια ωραία μέρα ώστε να γίνω μέλος της ‘οικογένειας’ του ΟΦΗ.

Είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι σε μια πολύ όμορφη χώρα όπως είναι η Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι ο ΟΦΗ αντιπροσωπεύει την Κρήτη και είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο για το τι πρεσβεύει.

Πιστεύω σε αυτό το πρότζεκτ που θα είναι πολύ καλό και θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο».

Ο 45χρονος κόουτς ρωτήθηκε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα (παρακολούθησε από κοντά το χθεσινό 0-0 με τη Λαμία),αλλά και το πότε ξεκίνησαν οι επαφές μαζί της.

«Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ ιστορική ομάδα, γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι μια πολύ γνωστός. Εχει μεγάλη ιστορία και είμαι πολύ περήφανος που τον εκπροσωπώ.

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την θέση που βρίσκεται και πρέπει να γίνει πολύ δουλειά.

Για αυτό είμαστε εδώ, ώστε να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να χτίσουμε εμπιστοσύνη και επικοινωνία με τους παίκτες και μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Για το πώς έφτασε στην απόφαση να πει το ‘ναι’ στην πρόταση που του έγινε ανέφερε ότι «είμαι ένας ανοικτός άνθρωπος. Η ιδέα να δουλέψω στην Ελλάδα και την Κρήτη ήταν ιδιαίτερα ελκυστική. Ηταν κάτι που ήθελα να επιχειρήσω.

Για μένα είναι πολύ σημαντικό η κατεύθυνση που θέλουν οι άνθρωποί της να μπει η ομάδα που εργάζομαι. Πάντα επιλέγω τους ανθρώπους που συνεργάζομαι.

Ολοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα να προοδεύσει και να εξελιχθεί.

Στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται να κάνεις πράγματα μόνος σου. Πιστεύω στα στελέχη του οργανισμού, πιστεύω στον πρόεδρο, στις αξίες που έχει ο ΟΦΗ».

ikona_viber_2022-10-25_15-38-44-711

«Ο κόσμος έχει δίκιο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του»

Ο Νταμπράουσκας έδωσε και το «στίγμα» του ως προπονητής. «Οταν παίζεις με πάθος, οι οπαδοί μπορούν να το αναγνωρίσουν.

Οι αρχές που έχει η ομάδα είναι ίδιες με μένα και θέλω να τις δείξω. Πάντα ήθελα οι ομάδες μου να παίζουν κυριαρχικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Να είναι μοντέρνο, δυναμικό, αλλάζοντας σχηματισμούς και να παίζουμε κυριαρχικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Σε μια νέα ομάδα η κατάσταση δεν είναι εύκολη, πρέπει να δείξουμε στους παίκτες την κατεύθυνση.

Ο,τι το μέλλον μπορεί να είναι καλύτερο μέσα από την κοινή δουλειά. Πρέπει να βάλουμε ενέργεια, θετικότητα και να δουλέψουμε μαζί τους. Επίσης η ψυχολογική ενθάρρυνση των παικτών είναι πολύ σημαντική».

Ο νεαρός τεχνικός δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες ενόψει Ιανουαρίου και μεταγραφών, ενώ σχολίασε και τις αποδοκιμασίες που υπήρξαν μετά το φινάλε της «λευκής» ισοπαλίας με τη Λαμία. «Οι οπαδοί είναι η καρδιά και η ψυχή.

Είχαν δίκιο να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους. Οταν είναι δυσαρεστημένοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματα τους.

Πιστεύω πως δεν υπήρχε ούτε ένας φίλαθλος στο γήπεδο που να έβγαλε αρνητική ενέργεια ή αρνητικά συναισθήματα και που ήθελε να αντιδράσει εσκεμμένα.

Πάντως πιστεύω ότι οι ίδιοι οπαδοί θα είναι στο γήπεδο στο επόμενο παιχνίδι και θα δώσουν τα πάντα για την ομάδα και θα την υποστηρίξουν. Πρέπει να αξίζουμε σαν ομάδα και σαν οργανισμός τους οπαδούς που έχουμε.

Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δείχνουμε στον κόσμο το τι κάνουμε μέσα στην εβδομάδα.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα περίεργο άθλημα, μπορεί να μην παίζεις καλά και να κερδίσεις αλλά να συμβεί και το αντίθετο.

Οταν όμως παίξεις ελκυστικά τότε ο κόσμος θα σε ανταμείψει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και θα είναι πάλι εκεί για να σε υποστηρίξει».

7c4a1115-1024x683

 «Να ενισχυθεί το τοπικό στοιχείο»

Για τους νέους παίκτες είπε πως «ο ΟΦΗ είναι μια ιστορική ομάδα, με πλούσια ιστορία και θέλει να δημιουργήσει κληρονομιά και προσπαθεί να προχωρήσει και να ‘χτίσει’ πράγματα.

Από ότι βλέπω, υπάρχει ενθουσιασμός από τον ιδιοκτήτη και ευρύτερα τη διοίκηση ώστε να τεθούν οι στόχοι και το κίνητρο για να πάει η ομάδα μπροστά.

Η επένδυση στις υποδομές μας δείχνει πως η ομάδα θέλει να ‘χτίσει’. Στο παιχνίδι με τη Λαμία είδα παίκτες από την Κρήτη. Το έχω κάνει και στις προηγούμενες ομάδες θα το κάνω και εδώ ώστε να ενισχυθεί το τοπικό στοιχείο.

Είμαι ένας προπονητής που νομίζω ότι μπορώ να προσαρμοστώ. Οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες είναι το πιο σημαντικό.

Για μένα το πιο σημαντικό είναι ποιος είναι πίσω από τον παίκτη και εννοώ τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα. Στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που χτίζουν όλοι».

«Κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση με τον Μπούση»

Μεταξύ άλλων ο Λιθουανός ρωτήθηκε και αν μίλησε με τον Μιχάλη Μπούση.

«Αν δεν είχα μιλήσει δεν θα ήμουν εδώ. Δίνω πολύ μεγάλη σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις. Πραγματικά πιστεύω πως οι συζητήσεις που είχα μαζί του ήταν πολύ καλές και βρισκόμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Οι νοοτροπίες μας, οι ιδεολογίες μας είναι κοινές».

Οσο για το επερχόμενο ματς με τον Αρη όπου και θα ντεμπουτάρει έδειξε… ξεκάθαρος, καθώς στήριξε απόλυτα το υπάρχων έμψυχο δυναμικό.

«Δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος αντίπαλος, σεβόμαστε κάθε έναν το ίδιο και κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές με βάση και τις προπονήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Σαν νέος προπονητής του ΟΦΗ δεν έχω άλλες προηγούμενες ιδέες, αλλά πιστεύω έχουμε τους καλύτερους παίκτες του κόσμου.

Μπορούμε να αναλύουμε συνέχεια τι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια, όμως σημαντικότερο είναι να έχουμε τις σχέσεις με εκείνους και το πώς θα βελτιωθούν. Ο καθένας θα μπορεί να δώσει περισσότερα.

Παίζει ρόλο ποιος είναι ο αντίπαλος, κάτι που μπορεί να πάει καλά με έναν αντίπαλο, δεν σημαίνει ότι θα πάει εξίσου καλά και με τον επόμενο. Ως επί το πλείστων στην καριέρα μου έπαιζα 4-2-31».

Ενδιάμεσα των ερωτήσεων που γίνονταν στον Νταμπράουσκας από τον Λυσάνδρου ζητήθηκε ένα σχόλιο για το πότε τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενο αλλαγής προπονητή στην ομάδα όπου και τόνισε πως «δεν υπήρχε σχετική απόφαση πριν ένα μήνα».

ikona_viber_2022-10-25_15-42-04-489Μαζί με τον Βάλντας Νταμπράουσκας παρουσιάστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού team του ΟΦΗ.

Άμεσος βοηθός του 45χρονου τεχνικού θα είναι ο Μάριους Σκιντέρις καθώς και ο Πέδρο Καραβέλα που παραμένει στην ομάδα.

Καθήκοντα προπονητή τερματοφυλάκων αναλαμβάνει ο Γιουστίνας Γκασιούνας, γυμναστής συνεχίζει να είναι ο Νίκος Κουντουράκης, αναλυτής ο Γιόνας Σκιντέρις και παράλληλα συνεχίζει ο Γιώργος Ερμείδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση