HomeHL-GreeceΤροχαίο στην Ημαθία: Παρουσιάστηκε στις Αρχές ο 28χρονος που σκότωσε την 15χρονη

Τροχαίο στην Ημαθία: Παρουσιάστηκε στις Αρχές ο 28χρονος που σκότωσε την 15χρονη

Αφέθηκε ελεύθερος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσιάστηκε ενώπιον των Αρχών ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου στην Παλαιόχωρα Ημαθίας που ως αποτέλεσμα είχε να σκοτωθεί μία 15χρονη και να τραυματιστούν σοβαρά η μητέρα και η αδερφή της.

Μέχρι σήμερα ο 28χρονος οδηγός παρέμενε άφαντος, ενώ χθες πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο σπίτι του.

Ο 28χρονος παρουσιάστηκε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας συνοδεία του δικηγόρου του. Έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση των Αρχών, ωστόσο δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα του αυτοφώρου.

«Έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο νομικός του παραστάτης Θεόφιλος Αλεξόπουλος, σχολιάζοντας την απόφασή του να εμφανιστεί σήμερα στις αστυνομικές Αρχές. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, δεν κλήθηκε να απολογηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης, κάτι που θα συμβεί όταν περατωθεί η πραγματογνωμοσύνη για τις συνθήκες του δυστυχήματος, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη με εισαγγελική εντολή.

Ο 28χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε την παράσυρση και αρνείται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως επίσης ότι κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Υποστηρίζει δε – δια του συνηγόρου του – ότι μετά την εκτροπή του αυτοκινήτου υπέστη και ο ίδιος τραύματα και απευθύνθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τα τελευταία 24ωρα, πάντα κατά τον δικηγόρο του, βρισκόταν στα πεθερικά του στη Θεσσαλονίκη, λόγω της «έκρυθμης κατάστασης» στον οικισμό της Παλαιόχωρας όπου ζει μόνιμα.

Για το θανατηφόρο τροχαίο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Ημαθία

‘Ηταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (21/10) όταν η 37χρονη μητέρα μαζί με τις κόρες της επέστρεφε στο σπίτι. Τότε, ένα μαύρο ΙΧ μέσα στο σκοτάδι έπεσε πάνω τους, δίχως να προλάβουν να αντιδράσουν.

Μαζί τους ήταν και ο ανήλικος γιος της οικογένειας, ο οποίος πρόλαβε ναι έσπρωξε τη μητέρα και τη μικρότερη κόρη. Η 15χρονη παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο και εκσφενδονίστηκε 50 μέτρα μακριά.

Οι κάτοικοι του χωριού έτρεξαν να βοηθήσουν, όμως μέσα στο σκοτάδι της νύχτας δεν μπόρεσαν να δουν το άτυχο 15χρονο κορίτσι.

Οι Αρχές αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του κοριτσιού, όταν η μητέρα βρήκε τις αισθήσεις της και φώναζε πως είχε μαζί της και την 15χρονη κόρη της. Όταν έφτασαν στο σημείο μισή ώρα αργότερα, η νεαρή ήταν ήδη νεκρή.

Ο οδηγός του μαύρου ΙΧ εγκατέλειψε αβοήθητες μητέρα και κόρες και χάθηκε στο σκοτάδι.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση