HomeHL-TOPΕπίθεση με καυστικό υγρό: Άφαντη παραμένει η 38χρονη

Επίθεση με καυστικό υγρό: Άφαντη παραμένει η 38χρονη

Οι έρευνες των αρχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άφαντη για τρίτη ημέρα παραμένει η 38χρονη που επιτέθηκε στον εν διαστάσει σύζυγο της με καυστικό υγρό.

Αν και είχε ισχυριστεί σε δημοσιογράφους με τους οποίους συνομίλησε ότι θα παρουσιαζόταν στις αρχές τη Δευτέρα μετά από συνεννόηση με το δικηγόρο της εντούτοις δεν το κάνει καθώς«φοβάται για τη ζωή της».

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της 38χρονης

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη της 38χρονης με τους αστυνομικούς να ερευνούν κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσε να έχει βρει καταφύγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ελεγχθεί αρκετά σπίτια συγγενών και φίλων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι αρχές πιστεύουν πως δεν έχει φύγει από το νησί ενώ περιμένουν τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς φαίνεται πως αμέσως μετά την πράξη της έκανε κλήση σε κάποιον από το κινητό της τηλέφωνο, πιθανότατα για να πάει να την παραλάβει.

epithesh-kaystiko-ygro
Δήλωση – «φωτιά» της 38χρονης σε πρωινή εκπομπή

Σε αποκλειστική δήλωση της, στην εκπομπή «Το Πρωινό», η 38χρονη ανέφερε τα εξής:

«Με τον σύζυγό μου γνωριστήκαμε πριν από τρία χρόνια -μέσω της αδελφής του, η οποία ήταν πολύ καλή μου φίλη για πάνω από μια δεκαετία- στην φυλακή που κρατούνταν για πολύ σοβαρά κακουργήματα. Γίναμε φίλοι και αρχίσαμε να μιλάμε μέσω διαδικτύου, κατόπιν δικής του προτροπής. Σιγά σιγά αναπτύχθηκαν συναισθήματα από μεριάς του, αρκετά δυνατά, δικαιολογημένα βέβαια, κάτω από τις συνθήκες που ζούσε. Έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο κατάφερε να με συνεπάρει κι εμένα σ’ όλο αυτό, και να με κάνει, με πολύ προσπάθεια, γιατί αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία της κατάστασης, να τον ερωτευτώ. Με ζήτησε σε γάμο και παντρευτήκαμε, με κάπως εκκωφαντικό τρόπο, γιατί τα αδέλφια του ήταν αντίθετα από την πρώτη στιγμή στη σχέση μας εξαιτίας των δυο γάμων που έχω κάνει και των παιδιών μου. Όμως, εκείνος με στήριζε, ήταν πλάι μου και επειδή ήταν πολύ δυνατό αυτό που είχαμε άντεχα όλη αυτή τη βία, τις απειλές, τους ξυλοδαρμούς από τα αδέλφια του, οι οποίοι είναι όλοι ποινικοί και επικίνδυνοι άνθρωποι.

Όταν βγήκε από την φυλακή, όμως, επειδή είναι πλήρως εξαρτώμενος από εκείνους, το σκηνικό άλλαξε. Εκείνος αποφάσισε να τους κάνει τα χατίρια, να τους ακολουθεί στις κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς να θέλει να με πάρει μαζί. Και έτσι εγώ, νιώθοντας προδομένη που τον περίμενα όλα αυτά τα χρόνια να βγει και τελικά, επέλεγε να κάνει το χατίρι των αδελφών του, του ζήτησα να χωρίσουμε. Ανά διαστήματα και εφόσον είχαμε χωρίσει, εξακολουθούσα να δέχομαι απειλές από τον αδελφό του τον μεγάλο. Και με μηνύματα και με τηλεφωνήματα, τα οποία έχω καταγράψει. Έχω υποβάλει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, παρουσιάζοντας στην αστυνομία τηλεφωνήματα στα οποία απειλεί εμένα και τον πατέρα μου και τον αδελφό μου, οι οποίοι έχουν τρομοκρατηθεί υπερβολικά, αυτή την στιγμή είναι υπό το καθεστώς του φόβου.

Ήταν μια άρρωστη κατάσταση. Όσες φορές βρισκόμασταν με απειλούσε και με χτυπούσε. Εγώ συναντιόμουν μαζί του. Ήταν ένα κράμα αγάπης, φόβου; Αυτό ήταν και το λάθος μου. Και που τον επέλεξα και που συνέχισα να συναντιέμαι μαζί του. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα τόσο πολύ φόβο από όλο αυτό που αποφάσισα να παραγγείλω το εν λόγω υγρό, να το έχω μαζί μου ως μέσο προστασίας. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί οπλοφορούν μόνιμα. Έχουν όπλα στη μέση τους και τα επιδεικνύουν κιόλας με έπαρση.

Από φόβο το είχα στην τσάντα μου τις τελευταίες μέρες. Εκείνο το βράδυ, συναντηθήκαμε στις 11, όπως συνήθως. Λογομαχήσαμε λίγο, αλλά δεν έγινε κανένας τρομερός καυγάς, μέχρι τις 2, όπου έφυγε για να πάει στο μαγαζί, στο οποίο πουλάει προστασία. Στις 4 γύρισε, άρχισε πάλι να με απειλεί, Με ανάγκασε σε σεξουαλική πράξη. Αισθάνθηκα αφόρητη πίεση. Εφόσον τελείωσε η σεξουαλική πράξη, η οποία έγινε όπως έγινε, άρχισε πάλι να με βρίζει και να με απειλεί. Εκεί εγώ έχασα την ψυχραιμία μου και την ώρα που μου έλεγε «θα παντρευτώ κι εσύ θα ‘σαι στο χώμα», άνοιξα την τσάντα πολύ γρήγορα, δεν σκέφτηκα, θόλωσα, άνοιξα το βαζάκι και του πέταξα το υγρό αυτό που δεν είναι βιτριόλι, θέλω να το πω αυτό. Είναι ένα οξύ, το οποίο προμηθεύτηκα νόμιμα από το Ίντερνετ.

Δεν ήθελα ούτε να του δημιουργήσω πρόβλημα, ούτε να τον βλάψω. Το έκανα επειδή θόλωσα, επειδή πιέστηκα. Πραγματικά, εντελώς χωρίς να το καταλάβω. Δηλαδή έγινε μηχανικά. Δεν το είχα μαζί μου για να το χρησιμοποιήσω εγώ εκείνο το βράδυ. Το είχα μαζί μου μήπως και χρειαστεί κάτω από τις συνθήκες που ζούσα.

Η ζωή μου απειλείται 3 χρόνια, απλώς εκείνη τη στιγμή, έφτασα κι εγώ στο αμήν, θόλωσα σαν άνθρωπος. Έχουν ανοίξει πυρ εναντίον αστυνομικών 2 φορές οι κουνιάδοι μου Έχουν όλοι κάνει φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας».
epithesh-kaystiko-ygro4
Στο Θριάσιο ο 36χρονος

Στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου νοσηλεύεται από το Σάββατο ο 36χρονος από την Κρήτη που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό.

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, η οποία είναι και η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την σοβαρότητα του νέου περιστατικού.

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για χημικό έγκαυμα βαθύ από οξύ. «Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι» υποστήριξε εξηγώντας πως «το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια».

«Είναι ένα περιστατικό που ανήκει στα επείγοντα. Το χειρουργείο θα είναι γρήγορο» ανέφερε επίσης η γιατρός για την περίπτωση του 36χρονου.
epithesh-kaystiko-ygro3
Η 38χρονη έστελνε «ροζ» φωτογραφίες στον αδερφό του θύματος

Συγκλονισμένος είναι ο αδερφός του 36χρονου θύματος που δέχθηκε την επίθεση με καυστικό υγρό από την πρώην σύζυγό του, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο.

Τo οικογενειακό περιβάλλον του 36χρονου, σύμφωνα με το Star, κάνει λόγο για «ροζ» φωτογραφίες της κοπέλας στον αδερφό του θύματος. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, δεν δίστασε να τον προσκαλέσει και σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, εκτιμώντας ότι δεν επέλεξε καθόλου τυχαία τον συγκεκριμένο άνδρα, καθώς τον θεωρούσε υπαίτιο για τον χωρισμό της από τον 36χρονο. Και όπως εκτιμά ο ίδιος, δεν αποκλείεται η 38χρονη να το έκανε αυτό για να συναντηθεί μαζί του και να του επιτεθεί.

Επίσης, στο Star μίλησε ο αδερφός του 36χρονου, τονίζοντας πως η 38χρονη είχε παθολογική ζήλια ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση που είχε το ζευγάρι από την πρώτη ημέρα που γνωρίστηκαν. «Η γυναίκα αυτή είναι εμμονική, είναι διεστραμμένος σαν άνθρωπος, έχει δημιουργήσει στο παρελθόν με πολλές οικογένειες προβλήματα και το κουλούρι γύρισε τώρα σε εμάς» σχολίασε ο αδερφός του θύματος ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 36χρονος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, κινδυνεύοντας να χάσει το μάτι του από την επίθεση με το καυστικό υγρό.

Η 38χρονη τον ζήλευε συνεχώς, ισχυρίστηκε. «Του αδερφού μου του είχε παθολογική ζήλεια. Όλο τον καιρό που τον γνώριζε και έλεγε ότι ταλαιπωριόταν, να μας αποδείξει που ταλαιπωριόταν. Ο αδερφός μου ήταν φυλακή, τον γνώρισε έγκλειστο και η σχέση ήταν από το κινητό. Να τον ψάχνει, να τον ζυγώνει κάθε βράδυ, να μπαίνει στο facebook να δει πού είναι ο αδερφός μου, με τι παρέες είναι, να κάνει εισβολές σε μαγαζιά στο Ηράκλειο να δει πού είναι, με ποια είναι».

Και πρόσθεσε: «Είχε κλείσει ένα δωμάτιο αυτή και πήγε ο αδερφός μου. Δεν ξέρω αν άλλη του είχε κλείσει το ραντεβού ή αν μίλησε με την ίδια. Γιατί τον έπαιρνε αυτή κάθε βράδυ τηλέφωνο εμμονικά. Τον κατάφερε στο τηλέφωνο αυτή και πήγε στο ξενοδοχείο. Με εμένα τα έχει γιατί θεωρεί ότι τον χωρισμό της με τον αδερφό μου τον έχω ολοκληρώσει εγώ».

Έκκληση από τον πατέρα της να παραδοθεί

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 38χρονης μίλησε στο Star και απηύθυνε έκκληση στην κόρη του να παραδοθεί: «Θέλω να της πω να παραδοθεί, γιατί τα κάνει χειρότερα. Δεν κερδίζει κάτι».

Διαφήμιση
Διαφήμιση