HomeHL-9ΣΟΚ -Μήνυμα για βόμβα: Εκκένωση σε μεγάλα σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου

ΣΟΚ -Μήνυμα για βόμβα: Εκκένωση σε μεγάλα σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου

Ηχογραφημένο μήνυμα σήμανε συναγερμό στις Αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστια αναστάτωση επικρατεί στα δύο σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας καταστημάτων που βρίσκονται στο Ηράκλειο μετά από ηχογραφημένο μήνυμα που παρελήφθη περίπου στις 2:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στο ηχογραφημένο μήνυμα ακούγονταν μία φωνή γυναίκας η οποία ανέφερε ότι πρόκειται να εκραγεί βόμβα σε δύο ώρες και 50 λεπτά.

Άμεσα τέθηκαν σε συναγερμό οι Αρχές του Ηρακλείου με μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας να σπεύδουν στο σημείο με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, πυροτεχνουργοί, η Άμεση Δράση καθώς και όλες οι πρώτες διαθέσιμες μονάδες της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν επί ποδός.

Σημειώνεται ότι βρίσκονται δύο καταστήματα σούπερ μάρκετ της γνωστής επωνυμίας στο Ηράκλειο και τα δύο (σε Αμμουδάρα και λεωφόρο Ικάρου) εκκενώθηκαν πλήρως για κάποιες ώρες.

Παράλληλα με την κινητοποίηση και την διαδικασία της εκκένωσης η Αστυνομία, από την πρώτη στιγμή, έθεσε επί τάπητος όλα τα πιθανά ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της φάρσας.

Ωστόσο σε ανάλογες περιπτώσεις θεωρείται επιβεβλημένο να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν το προσωπικό και οι πελάτες επιστρέψουν μέσα στο σούπερ μάρκετ απόλυτα ασφαλείς.

Η διαδικασία ελέγχου και εκκένωσης των δύο μεγάλων σούπερ μάρκετ βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι τις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας (24/10) οπότε και έληξε το χρονικό πλαίσιο ασφαλείας που προβλέπει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης ανάλογων περιστατικών.

 

φωτογραφία αρχείου

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση