HomeHL-CultureΜονέ: Ακτιβιστές πέταξαν πουρέ σε πίνακα του μεγάλου ζωγράφου στη Γερμανία

Μονέ: Ακτιβιστές πέταξαν πουρέ σε πίνακα του μεγάλου ζωγράφου στη Γερμανία

Ένας πίνακας του Κλοντ Μονέ βρέθηκε αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» ακτιβιστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής ομάδας Letzte Generation (Τελευταία Γενιά) έριξαν πουρέ σε πίνακα του Κλοντ Μονέ στο μουσείο Μπαρμπερίνι στο Πότσνταμ της Γερμανίας. Η κίνηση αυτή έρχεται εννέα ημέρες αφότου μέλη του Just Stop Oil πέταξαν ντοματόσουπα πάνω από τα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Αφού οι δύο ακτιβιστές πέταξαν πουρέ πατάτας πάνω στον πίνακα Les Meules κόλλησαν τα χέρια τους στον τοίχο του μουσείου. Όπως είπαν η διαμαρτυρία σχεδιάστηκε ως κλήση αφύπνισης ενόψει της κλιματικής καταστροφής.

«Οι άνθρωποι λιμοκτονούν, οι άνθρωποι παγώνουν, οι άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε ένας από τους ακτιβιστές σε βίντεο από το περιστατικό που ανήρτησε στο Twitter η Letzte Generation. «Εάν χρειάζεται να πεταχτεί πουρές πατάτας ή τοματόσουπα σε ένα πίνακα για να κάνουμε την κοινωνία να θυμηθεί ότι τα ορυκτά καύσιμα μας σκοτώνουν όλους τότε θα σας δώσουμε πουρέ σε πίνακα», γράφει η ανάρτηση.

Δείτε το βίντεο

Πέρυσι, μέλη της Letzte Generation πραγματοποίησαν απεργία πείνας έξω από το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη πολιτικής δράσης σχετικά με την κλιματική κρίση.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση