HomeΣΠΟΡΣιμόνα Χάλεπ: Πιάστηκε ντοπαρισμένη η Ρουμάνα τενίστρια

Σιμόνα Χάλεπ: Πιάστηκε ντοπαρισμένη η Ρουμάνα τενίστρια

Της επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετική στην απαγορευμένη ουσία Roxadustat βρέθηκε η Ρουμάνα τενίστρια, Σιμόνα Χάλεπ, όπως ανακοίνωσε η International Tennis Integrity Agency (ITIA), προσθέτοντας ότι στην 31χρονη πρωταθλήτρια επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα προέκυψε από την εξέταση του πρώτου δείγματος, χωρίς να διευκρινίζεται πότε διενεργήθηκε ο έλεγχος.

«Σήμερα ξεκινά ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου: ένας αγώνας για την αλήθεια.

Έχω ειδοποιηθεί ότι βγήκα θετική σε μια ουσία που ονομάζεται Roxadustat σε εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα, η οποία ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, η ιδέα να παραβιάσω τους κανόνες δεν πέρασε ούτε μία φορά από το μυαλό μου, μιας και είναι ολοκληρωτικά αντίθετη με όλες τις αρχές που μάθει. Αντιμετωπίζοντας μια τέτοια άδικη κατάσταση, νιώθω εντελώς μπερδεμένη και προδομένη.

Θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος για να αποδείξω ότι ποτέ δεν πήρα εν γνώσει μου καμία απαγορευμένη ουσία και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα αποδειχθεί η αλήθεια.

Δεν έχει να κάνει με τους τίτλους ή τα χρήματα. Έχει να κάνει με την τιμή και την ιστορία αγάπης που έχω αναπτύξει με το τένις τα τελευταία 25 χρόνια» ανέφερε στην ανακοίνωση της η Χάλεπ.

Ο Ρουμάνα έμεινε για 64 εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ το 2018 κατέκτησε το Roland Garros και το 2019 το Wimbledon. Έμεινε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης λόγω τραυματισμού και επέστρεψε στη δράση πριν από λίγους μήνες με προπονητή τον Πατρίκ Μουράτογλου.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση