HomeHL-SportsΚηφισιά-ΟΦΗ 1-0

Κηφισιά-ΟΦΗ 1-0

Εκτός Κυπέλλου η ομάδα της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το γκολ του Κουϊρουκίδη στο 64′ αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Γιώργου Πετράκη ώστε να κάνει μια σπουδαία έκπληξη παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης

Κι αν ως αποτέλεσμα συνιστά – αδιαμφισβήτητα – μια έκπληξη πρώτου μεγέθους τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά για όλους όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Με τις δύο ομάδες να ξεκινούν την αναμέτρηση με κοινό στοιχείο τον σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, οι γηπεδούχοι έδειξαν από το …. 35ο δευτερόλεπτο τις άγριες διαθέσεις τους με τον Τετέι να απειλεί με σουτ απέναντι σε ανοργάνωτη άμυνα, το οποίο πέρασε λίγο έξω από τη δεξιά δοκό του Στίβενς.

 Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, κατάφερε μεν να ισορροπήσει το ματς, πήρε μέτρα στο γήπεδο, σε καμία περίπτωση όμως δεν κατέστη ιδιαίτερα απειλητική για τον αντίπαλο.
Αντιθέτως, σε – τουλάχιστον – δύο περιπτώσεις, στο 20′ με τον Πρίτσα και στο ημίωρο με τον Τετέι, η Κηφισιά δοκίμασε τ’ αντανακλαστικά του 30χρονου Ολλανδού πορτιέρε που ήταν σ’ ετοιμότητα.
Η μοναδική περίπτωση κατά την οποία οι Κρήτες πλησίασαν με αξιώσεις την εστία του Αναγνωστόπουλου στο πρώτο μέρος ήταν ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, όταν ένας ωραίος συνδυασμός των Γκερέρο-Θοράρινσον είχε ως αποτέλεσμα το σουτ του τελευταίου που δεν ανησύχησε την άμυνα των γηπεδούχων.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έδωσε μια παραπλανητική – όπως αποδείχθηκε – αίσθηση με τον ΟΦΗ ν’ απειλεί στο 48′ με παράλληλη σέντρα από δεξιά την οποία όμως δεν πρόλαβε ο Ντουρμισάι να βάλει την προβολή για ν’ απειλήσει ουσιαστικά.

Δυστυχώς όμως για την κρητική ομάδα των πολλών απουσιών, η μάστιγα των τραυματισμών διευρύνθηκε με τις αποχωρήσεις των Διαμαντή-Μεγιάδο.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Πετράκη, αργά αλλά σταθερά ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 64′ η εξαιρετική συνεργασία των Τετέι-Νοικοκυράκη έβγαλε από δεξιά τον Κουϊρουκίδη που με πλασέ ανάμεσα σε δύο αμυντικούς σημείωσε το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση.

Οι Κρήτες προσπάθησαν ν’ απαντήσουν στο 67′ με εκτέλεση φάουλ του Γκερέρο, που πέρασε άουτ όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν τις πλέον σημαντικές ευκαιρίες με σημαντικότερες αυτές του του 70′ όταν ο Τοράλ σε σέντρα του Καλλέργη έδιωξε προ του Τετέι.

Και πάλι ο Καλλέργης στο 85′ απείλησε από κοντά με τον Στίβενς να του λέει “όχι”. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τους γηπεδούχους να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, την ίδια ώρα που κατήφεια και προβληματισμός επικρατούσε στο αντίπαλο “στρατόπεδο”.

Οι συνθέσεις:

Κηφισιά (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Σωτηράκος, Νοικοκυράκης, Παπασάββας (86′ Βαφέας), Πέιος, Να, Πρίτσας (77′ Γκίνη), Τετέι, Κουιρουκίδης (75′ Καλλέργης).

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Στίβενς, Λάρσον, Πασαλίδης (67′ Μπαλογιάννης), Βούρος, Γιαννούλης (35′ λ.τ. Διαμαντής), Τοράρινσον (67′ Τζου), Μεγιάδο (59′ λ.τ. Περέα), Ντιουσέ, Τοράλ, Γκερέρο, Ντουρμισάι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση