HomeHL-9Βιασμός 12χρονης: Τι έγραψαν οι ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ για το κορίτσι – Η προκλητική κατάθεση του 53χρονου

Βιασμός 12χρονης: Τι έγραψαν οι ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ για το κορίτσι – Η προκλητική κατάθεση του 53χρονου

Ο 53χρονος ρίχνει όλες τις ευθύνες στο κορίτσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της 12χρονης απο την αξιωματικό – παιδοψυχολόγο του «Ανηλίκων» της Ασφάλειας Αττικης, την κατάθεση της ιδιοκτήτριας του οίκου ανοχής στο Γκάζι που είδε τον Ηλία Μίχο να συνοδεύει τη μαθήτρια, αλλά και τι υποστηρίζει ο ίδιος, παρουσιάζει το protothema.gr μέσα απο τη δικογραφία της ζοφερης υποθεσης του βιασμού της 12χρονης.

Συγκεκριμένα αναφορικά με την ψυχιατρικη γνωμάτευση, όπως αναφέρεται στα εγγραφα: «Στις 12 Οκτωβρίου 2022 ημέρα Τετάρτη και στις 4:20 το απόγευμα η πραγματογνώμονας – ψυχολόγος αστυνόμος Β’ Κωνσταντίνα Κωστάκου έδωσε τον εξής όρκο, σύμφωνα με το άρθρο 194 του κώδικα ποινικής δικονομίας: Επικαλούμαι την τιμή και την συνείδησή μου ότι θα διενεργήσω με πλήρη αμεροληψία και επιμέλεια και με κάθε μυστικότητα την πραγματογνωμοσύνη που μου ανατέθηκε έχοντας μοναδικό σκοπό την εξακρίβωση της αλήθειας. Αφού έδωσα τον όρκο του πραγματογνώμονα στην υπαστυνόμο Β’ και την υπαστυνόμο Α’ συναντήθηκα με την ανήλικη στην έδρα της υπηρεσίας Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, 8ος όροφος όπου την εξήτασα».

Ατομικό και κοινωνικό ιστορικό

Το κοριτσάκι είναι 12 ετών και τριών μηνών. Ζει στην περιοχή του Κολωνού με τους γονείς και τα αδέρφια της και είναι μαθήτρια της πρώτης τάξης γυμνασίου χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει εξαιτίας των υπό διερεύνηση γεγονότων να παρακολουθήσει επαρκώς μαθήματα του σχολικού της προγράμματος, γεγονός το οποίο μοιάζει να την έχει σημαντικά επηρεάσει και να της δημιουργεί αγωνία για το ενδεχόμενο να χάσει την τρέχουσα σχολική χρονιά λόγω απουσιών. Είναι το πέμπτο στη σειρά γέννησης από τα συνολικά οκτώ παιδιά της οικογένειας και τα τρία πρώτα παιδιά ζουν στην κατοικία της γιαγιάς τους, για λόγους καλύτερης διαβίωσης. Οι ενδοοικογενειακές σχέσεις περιγράφονται σχετικά καλές, χωρίς σημαντικές εντάσεις οι δυσκολίες, μολονότι δεν αναφέρεται σε βαθιά και λειτουργική επικοινωνία της ίδιας με κάποιων μελών της οικογένειας της, γεγονός το οποίο ίδια αποδίδει κυρίως στον εσωστρεφή χαρακτήρα της και την αμηχανία που αισθάνεται να μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα. Ακόμη πιο δύσκολες περιγράφονται οι σχέσεις με τους συνομήλικους της, κυρίως κατά τα προηγούμενα χρόνια του δημοτικού, με την ανήλικη να βιώνει κάποιου είδους περιθωριοποίηση από τις παρέες των συμμαθητών και να εισπράττει δυσάρεστα σχόλια για την ίδια. Δεν αναφέρονται στενές σχέσεις μέσα στις οποίες η ανήλικη απολαμβάνει αιτήματα αποδοχής, εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Το σύνολο των σχέσεων της, αναφέρει η ανήλικη ότι στην παρούσα φάση και μετά την αποκάλυψη των υπό διερεύνηση γεγονότων, έχει ακόμη περισσότερο επηρεαστεί και η ίδια και η ίδια αισθάνεται σημαντική απομόνωση και βαθιά συναισθήματα ντροπής που επηρεάζουν την κοινωνική συμπεριφορά και ανάπτυξη.

Κλινική εξέταση

Κατά την κλινική εξέταση διαπιστώθηκαν τα εξής: η ανήλικη προσήλθε στην υπηρεσία μας και ακολουθεί την υπογράφουσα στο χώρο εξετάσης με πρόθεση να συνεργαστεί μολονότι η συναισθηματική της επιβάρυνση και η αγωνία της για την εξέλιξη της διαδικασίας και συνολικά της υπόθεσης ήταν εμφανής, αφού αναζητούσε διαρκώς πληροφορίες και εξέφραζε απορίες. Το κοριτσάκι μίλησε σε ρέοντα λόγο για τα υπό διερεύνηση γεγονότα, ενώ στο στάδιο της προετοιμασίας, μίλησε για όλα της τα συναισθήματα και θέλησε να μοιραστεί με την υπογράφουσα πολλές από τις σκέψεις της, εκφράζοντας την δυσκολία που βιώνει μετά την αποκάλυψη των υπό διερεύνηση γεγονότων και τα πολύ ισχυρά συναισθήματα ντροπής και ενοχής που έχει αναφορικά με αυτά.

Πρόκειται για ένα όμορφο κορίτσι 12 ετών, με καλή για την ηλικία της σωματική ανάπτυξη και επιμελημένη παρουσία. Η αντιληπτική ικανότητα αξιολογείται αδρά κλινικά με καλή ροή λόγου και ορθή δομή σκέψης. Είναι καλά προσανατολισμένη σε χώρο και χρόνο και δεν εντοπίζονται αλλοιώσεις της παλιάς ή της πρόσφατης μνήμης. Ανιχνεύονται σημαντικές αποκλίσεις συναισθήματος ή και συμπεριφοράς οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και υποστήριξης. Δεν εντοπίζονται στην παρούσα φάση της εξέτασης στοιχεία ενδεικτικά ψυχικής παθήσης. Μετά το πέρας της εξέτασης η υπογράφουσα προετοίμασε την ανήλικη την εξέταση της ως μάρτυρα όπως προβλέπεται της διάταξης του άρθρου 227 του ΚΠΔ»

Η κατάθεση της ιδιοκτήτριας του οικου ανοχής

Η 50χρονη Κωνσταντίνα Καραντζιώτη, στην κατάθεση που έδωσε στις 12 Οκτωβρίου στις 14:00 στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων είπε πως «Είμαι μισθώτρια, ενός χώρου στούντιο, που βρίσκεται επί της οδού Κασσάνδρας στην Αθήνα στην περιοχή του Κεραμεικού το οποίο λειτουργεί ως οίκος ανοχής. Εδώ και έξι χρόνια το εκμεταλλεύεται ένα άτομο με το όνομα Βασίλης, ο οποίος και το διαχειρίζεται. Τον Μάιο 2022, δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία, πήγα στο στούντιο για να πάρω το ενοίκιο του ποσού των 300€, και τότε είδα έναν άντρα να βγαίνει από τον οίκο και μετά από λίγο να βγαίνει μια κοπέλα η οποία μου φάνηκε ότι ήταν κάτω των 18 ετών και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Σήμερα 12 Οκτωβρίου 2022 το πρωί, είδα στην τηλεόραση τα πρόσωπα που δημοσιοποιήθηκαν με την υπόθεση της μαστροπείας σε βάρος μιας ανήλικης κοπέλας και μεταξύ αυτών, ειδα τον Μίχο Ηλία και είμαι σίγουρη ότι είναι αυτός ο άντρας που είχα δει τον Μάιο να βγαίνει από τον οίκο ανοχής. Λίγο αργότερα σήμερα 12 Οκτωβρίου 2022 που πήγα στο δικαστήριο να το καταθέσω αυτό, ο Ηλίας Μίχος με είδε μπροστά του και πάγωσε.

Ερώτηση: Αναγνωρίζετε το άτομο που σας επιδεικνύεται;

Απόκριση: Ναι, αυτός είναι ο άντρας που είχα δει, είμαι απόλυτα βέβαιη.

Ερώτηση: Έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε;

Απόκριση: Στους δημοσιογράφους στα δικαστήρια σήμερα 12 Οκτωβρίου 2022, είπα ότι έχω ένα φλασάκι με βίντεό όπου φαίνεται αυτός ο άντρας μέσα στον οίκο. Πήγαμε απέναντι σε μία καφετέρια με τους δημοσιογράφους, να ανοίξουμε το φλασάκι και να δούμε τι έχει μέσα, αλλά δεν κατάφεραμε το να το ανοίξουμε, και το έφερα εδώ σε σας το παραδίδω για να το ελέγξετε. Εγώ δεν έχω δει τι έχει μέσα το φλασάκι. Αυτό το φλασάκι εμένα μου το έδωσε πριν κανένα μήνα περίπου μια κοπέλα που δούλευε στον οίκο, η οποία είχε υπηρεσία την μέρα που πήγα εγώ για να πάρω το ενοίκιο και μου έδωσε το φλασάκι και μου είπε να το πάρω γιατί έχει μέσα κάτι που με ενδιαφέρει. Αυτή η κοπέλα έχει φύγει από κει τώρα και δεν θυμάμαι το όνομά της. Σας παραθέτω το φλασάκι. Τίποτα άλλο δεν έχω να σας πω».

Τι είπε ο Μίχος

Στους προανακριτικούς του ισχυρισμούς ο Ηλίας Μιχος είπε τα εξής: «Αποδέχομαι, ότι είχα βρεθεί ερωτικά με την ανήλικη. Οι συνευρέσεις μας ήταν με τη συναίνεση της. Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη. Πριν αρχίσουμε να συνευρισκόμαστε ερωτικά μου είχε πει ότι συνευρίσκεται με άλλους έναντι αμοιβής και ότι πήγαινε σε ραντεβού και έπαιρνε 50€ και 100 €. Δεν αποδέχομαι τον βιασμό. Την ήξερα γιατί ψώνιζε η οικογένεια της στο μαγαζί. Η μητέρα της ψώνιζε στο μαγαζί αλλά άφηνε χρέη. Ο πατέρας της κοπέλας μπαινόβγαινε στη φυλακή για ναρκωτικά. Είχα βάλει τη μητέρα της να δουλεύει καθαρίστρια στο μαγαζί για να καλύψει το χρέος. Με τη μικρή συνευρεθήκαμε τέσσερις με πέντε φορές συνολικά από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, στο μαγαζί και μια φορά στο σπίτι μου. Από την αρχή η μικρή μου έστειλε φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου. Η μητέρα της μου είχε πει να σβήσω ό,τι βίντεο και φωτογραφίες έχω γιατί το έμαθε η θεία της και θα το πει στη γειτονιά. Μάλιστα ζητούσε και από τη σύζυγό μου χρήματα για να μην τα πει όλα στη γειτονιά. Μου ζητούσε 100€ να πηγαίνω σε φάκελο στο φούρνο για να μην με διασύρει τα οποία και πήγαινα. Έδωσα συνολικά στην μητέρα της 300 ευρώ σε τρεις δόσεις. Η μητέρα της πιστεύω ότι θα ήξερε γιατί όταν ρώτησα τη 12χρονη τι λες στην μητέρα σου όταν γυρνάς το βράδυ στο σπίτι και της δίνεις 50€, μου έλεγε ότι έλεγε στην μάνα της ότι φροντίζει μια γιαγιά.

Έχω μάρτυρα που έχει δει την 12χρονη να μου παίρνει το κινητό και να το έχει συνέχεια στο χέρι της. Κάποια στιγμή λέω τι συμβαίνει, έβαλα κωδικό στο κινητό αλλά το είδε και το ξεκλείδωνε και το χρησιμοποιούσε πάλι. Μετά χρησιμοποιούσε και το σταθερό του μαγαζιού. Είχε ταυτόχρονα και τα δύο κινητά και τα χρησιμοποιούσε. Από τον Αύγουστο που έβαλα πιο δύσκολο κωδικό δεν το ξανάχρησιμοποίησε. Μια φορά μέσα στον Ιούλιο μου είπε να της δώσω 10€ να συμπληρώσει 50€ γιατί είχε τα 40€ μόνο επάνω της για να τα δώσει στη μαμά της και να κοιμηθεί σε μία φίλη της. Μου είπε για αυτά τα 10€ θα σου κανω ό,τι θες αλλά εγώ δεν έκανα τίποτα, ούτε έγινε κάτι. Άλλη φορά μου είπε να της δώσω 50€ για να δώσει στην μητέρα της και να μας αφήσει να βγούμε, αλλά αυτό δεν έγινε.

Μου έστελνε συνεχεία φωτογραφίες και βίντεο. Μου έστειλε μηνύματα να πω στην μητέρα της ότι την θέλω στο μαγαζί για δουλειά και να έρχεται στο μαγαζί, γιατί τσακωνόταν συνεχώς με τη μητέρα της. Κατέστρεψα την οικογένειά μου. Για το όπλο που βρέθηκε υπάρχει άδεια κυκλοφορίας. Για τα μαχαίρια που βρέθηκαν είμαι συλλέκτης και κατά καιρούς πάω και στο Μοναστηράκι να ψωνίσω διάφορα πράγματα και έρχονται οι πλανόδιοι στο μαγαζί και μου φέρνουν διάφορα πράγματα. Ένα άλλο όπλο που βρέθηκε μινιατούρα το είχα πάρει από έναν Σύρο το τύλιξα σε ένα πανί και το είχα ξεχάσει μέσα σε ένα συρτάρι. Είμαι συλλέκτης 32 χρόνια. Θέλω να πω ότι ως προς τις λοιπές κατηγορίες θα κάνω χρήση του δικαιώματος σιωπής. Το συγκατηγορούμενό μου τον κ. Σοφιανίδη Ιωάννη δεν το γνωρίζω. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω»

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση