HomeΕΛΛΑΔΑΛηστείες και άγριοι ξυλοδαρμοί ανηλίκων μέσα στις Φυλακές Κασσαβέτειας

Ληστείες και άγριοι ξυλοδαρμοί ανηλίκων μέσα στις Φυλακές Κασσαβέτειας

Στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό 16χρονος από την Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συμμορία ανηλίκων Ρομά, στις φυλακές της Κασσαβέτειας, έχει γίνει “φοβος και τρόμος”. Προχθές έστειλαν στο Νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό έναν 16χρονο από την Συρία, οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί από το Αχιλλοπούλειο του Βόλου, στο Πανεπιστημιακό, με σπασμένη γνάθο. Σταμάτησαν να τον χτυπούν όταν λιποθύμησε και νόμιζαν πως τον σκότωσαν.

Οι Ρομά ληστεύουν τα υπάρχοντα των ανηλίκων από τα κελιά και προχθές έδειραν αλύπητα δύο ανηλίκους από την Συρία 16 και 17 ετών, που κρατούνται για μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Η ομάδα των 16χρονων και 17χρονων Ρομά αποτελείται από έξι άτομα και το περιστατικό βίας συνέβη προχθές στο προαύλιο των φυλακών. Τα θύματα κατήγγειλαν πως έξι συνομήλικοι τους, Έλληνες Ρομά έκλεψαν από τους θαλάμους τηλεκάρτες, τσιγάρα και χρήματα. Προχθές, μόλις εγκατέλειψαν τον θάλαμό τους, οι Ρομά τους επιτέθηκαν, τους έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τους χτυπούν με γροθιές και με κλωτσιές. Έσκισαν το φρύδι του ενός, ενώ ο δεύτερος οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο.

Χθες οι έξι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συρροή και εξακολούθηση. Παράλληλα στον ένα από τους φερόμενους ως δράστες του περιστατικού άσκησε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού και σε έναν δεύτερο για επικίνδυνη σωματική βλάβη και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Και οι έξι ζήτησαν προθεσμία και θα περάσουν τελικά το κατώφλι του ανακριτή αύριο Πέμπτη. Μόνο ο ένας από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον έναν Σύρο, με τους άλλους είτε να ισχυρίζονται ότι δεν ήταν αυτοί οι δράστες.

gegonota.news.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση