HomeHL-9Νοσοκομείο Χανίων: Δικαστική έρευνα για τους θανάτους στις κλινικές covid

Νοσοκομείο Χανίων: Δικαστική έρευνα για τους θανάτους στις κλινικές covid

Ραγδαίες εξελίξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον η διερεύνηση των θανάτων στις κλινικές covid του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων καθώς σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του zarpanews.gr,  δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη και ήδη έχει ανοίξει προκαταρκτική δικογραφία στο Πταισματοδικείο Χανίων.

Στο επίκεντρο της προκαταρκτικής έρευνας, βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις ασθενών, οι οικογένειες των οποίων καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις που αν δεν είχαν γίνει δεν θα είχαν σημειωθεί οι θάνατοι και περιγράφουν απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας, ελλιπή μέτρα προστασίας, ενδονοσοκομειακή διασπορά, διακοπή επικοινωνίας και εγκατάλειψη των ασθενών.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που διερευνώνται είναι περιπτώσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη αλλά και άλλες που δεν είχαν γίνει γνωστές.

Οι ευθύνες που αναζητούνται ανάγονται σε επίπεδο διοικητή, με τον Γιώργο Μπέα να είναι υπόλογος για τον τρόπο που οργανώθηκαν και στελεχώθηκαν οι κλινικές covid, για τις βάρδιες του προσωπικού και για τις συνθήκες που οδήγησαν -εάν οδήγησαν- σε θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr έχουν κληθεί να προσκομίσουν στοιχεία οι δύο γιατροί, επιστημονικά υπεύθυνες για τις κλινικές covid 1 και 2.

Πάντως αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις καθώς μετά τις πρώτες γραπτές εξηγήσεις που καλείται να δώσει το Νοσοκομείο θα αποφασιστεί εάν θα απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες ώστε η υπόθεση να παραπεμφθεί  στο ακροατήριο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση