HomeHL-9Αλλαγή ώρας: Τι θα ισχύσει φέτος τελικά με την χειμερινή ώρα

Αλλαγή ώρας: Τι θα ισχύσει φέτος τελικά με την χειμερινή ώρα

Θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το ζήτημα αλλαγής ή μη της ώρας τη φετινή χειμερινή περίοδο ρωτήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί του περασμένου Σαββάτου (15/10).

«Προσπαθήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης να εκπονήσουμε μελέτες που να αποδεικνύουν ή να διαπιστώνουν αν τελικά η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης. Αυτό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της κατάργησης της αλλαγής της ώρας είχε εγκριθεί το 2019 από την Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Η Επιτροπή είχε αποφασίσει τότε (23 ψήφους υπέρ και 11 κατά) ότι η αλλαγή ώρας θα σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν εφαρμόστηκε, καθώς «κόλλησε» από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλαγή ώρας: Ποια Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

Ωστόσο, εφόσον δεν υπάρξει κάποια απόφαση της τελευταίας στιγμής, η αλλαγή ώρας πάγια γίνεται τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10) γυρίζουμε προς τα πίσω τα ρολόγια μας προκειμένου να ξεκινήσει η χειμερινή ώρα. Αυτό θα συμβεί στις 04:00 τα ξημερώματα, με τα ρολόγια, μετά την αλλαγή, να δείχνουν 03:00. Συνεπώς κερδίζουμε μια ώρα παραπάνω ξεκούρασης.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση