HomeHL-WorldΙταλία: Τα «βρήκαν» στη… μοιρασιά Μελόνι και Μπερλουσκόνι

Ιταλία: Τα «βρήκαν» στη… μοιρασιά Μελόνι και Μπερλουσκόνι

Κοινό ανακοινωθέν για θετικό κλίμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την Τζόρτζια Μελόνι, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη.

Σε ανακοινωθέν, το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» και το «Φόρτσα Ιτάλιαa» υπογράμμισαν:

«Η συνάντηση διεξήχθη με κοινές προθέσεις και σε θετικό κλίμα μέγιστης συνεργασίας. Τα Αδέλφια της Ιταλίας και η Φόρτσα Ιτάλια θα παρουσιασθούν μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της συμμαχίας μας, στις επικείμενες διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και εργάζονται για να προσφέρουν στην Ιταλία, το γρηγορότερο δυνατό, μια ισχυρή κυβέρνηση, ενωμένη και υψηλού επιπέδου, η οποία να αρχίσει αμέσως να εργάζεται για να αντιμετωπίσει όλες τις επείγουσες ανάγκες. Η Μελόνι και ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκαν στις πιο επείγουσες οικονομικές υποθέσεις, αρχίζοντας από την αύξηση του κόστους της ενέργειας. Ένα θέμα το οποίο, μεταξύ των άλλων, θα είναι και στο επίκεντρο της επόμενης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής».

Αυξημένη η ένταση στο πολιτικό τοπίο της Ιταλίας

Ήταν μια προσπάθεια αναζήτησης λύσεων με στόχο τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, μετά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ της Τζόρτζια Μελόνι και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τον τελευταίο να φέρεται ότι χαρακτήρισε τηνη πρόεδρο των Αδελφών της Ιταλίας ως «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδή και αλαζόνα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τoυ ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7, αν θέλει να απαντήσει κάτι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η νικήτρια των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, Τζόρτζια Μελόνι τόνισε: «Δεν έχω κάτι να πω. Μόνο ότι από τα σημεία που ανέφερε ο Μπερλουσκόνι έλειπε ένα: ότι δεν εκβιάζομαι».

Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί ανάμεσα στους δύο αρχηγούς των ιταλικών κομμάτων είναι, άλλωστε, και ένα στιγμιότυπο που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο TikTok. Στο μικρής διάρκειας βίντεο φαίνονται οι δύο ηγέτες να συνδιαλέγονται έντονα πίσω από τις κουρτίνες, με τις κινήσεις των χεριών, αλλά και το βιαστικό βήμα της Τζόρτζια Μελόνι στη συνέχεια να δείχνουν την τεταμμένη κατάσταση που είχε προηγηθεί.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση