HomeHL-9Και το Αστυνομικό Μέγαρο στο έλεος της Κακοκαιρίας

Και το Αστυνομικό Μέγαρο στο έλεος της Κακοκαιρίας

Πλημμύρισαν τα γραφεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου είναι ένα σύγχρονο έργο που παραδόθηκε πριν από 14 χρόνια εντούτοις η χθεσινή νεροποντή το βρήκε απροστάτευτο.

Τα γραφεία πλημμύρισαν και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να πάρουν τις σκούπες για να απομακρύνουν τα νερά.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου ζητά την ανακατασκευή και αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.
unnamed
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:


«H Ένωση μας καταγγέλλει την απαράδεκτη εικόνα που αντιμετώπισαν εχθές την 15/10/2022 οι συνάδελφοι μας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που έπληξαν το Νησί μας.
Μετά από λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης όσοι συνάδελφοι εργαζόταν στο υποτιθέμενο «υπερσύγχρονο» Αστυνομικό Μέγαρο βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια εικόνα τριτοκοσμικής χώρας, αφήνοντας τις υπηρεσίες και τα καθήκοντά τους πιάνοντας σκούπες, κουβάδες και σφουγγαρίστρες προκειμένου να σώσουν ότι σώζεται, από έγγραφα, δικογραφίες μέχρι και ηλεκτρονικές συσκευές και ως εκ θαύματος δε θρηνήσαμε κάποιο θύμα από ηλεκτροπληξία σε ένα κτήριο που αποδείχθηκε ανίκανο να σταθεί στις έντονες καιρικές συνθήκες. Δεν έχουν ξεπεράσει τα 14 έτη λειτουργίας του και το αποτέλεσμα ήταν να τρέχουν νερά από κάθε σχισμή, από κάθε άνοιγμα και αναρωτιόμαστε όλοι αν αυτή η κατάσταση εξελίχθηκε με μια βροχόπτωση μιας ώρας τι θα γίνει σε μια παρόμοια μεγαλύτερης διάρκειας;;
Ποιοι είναι οι αρμόδιοι για την κατασκευή του κτηρίου; Ποιοι είναι οι αρμόδιοι για τις βλάβες που έχουν προκύψει σε γραφεία και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό;
Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται και πρέπει επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες για την χειριστή δόμηση του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου. Αφήσανε στο έλεος του θεού σε συναδέλφους μας τη συντήρηση του Μεγάρου χωρίς να έχουν τεχνικές γνώσεις εργολαβίας. Καλούμε την οικεία Αστυνομική Διεύθυνση να αποδώσει ευθύνες στους αρμόδιους για την κακοτεχνία του Αστυνομικού Μεγάρου που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σχεδόν όλα τα γραφεία αλλά το κυριότερο ο κίνδυνος πρόκλησης σωματικής βλάβης συναδέλφου μας αλλά και των επισκεπτών πολιτών που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα εντός του κτηρίου.
Αιτούμαστε να γίνει ειδική μέριμνα για την ανακατασκευή και αποκατάσταση όλων των βλαβών που προκλήθηκαν από τη σημερινή καταστροφική καταιγίδα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση