HomeHL-TOPΔραματικές εικόνες στη Σητεία: Δρόμοι πλημμύρισαν, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι

Δραματικές εικόνες στη Σητεία: Δρόμοι πλημμύρισαν, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι

Δείτε εικόνες και βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δραματικές στιγμές έζησαν και οι κάτοικοι της Σητείας εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας.

Μετά το φονικό πέρασμα από την περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου, όπου ήδη θρηνούμε έναν νεκρό και ένα ακόμα άτομο αγνοείται στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, η κακοκαιρία μετακινήθηκε ανατολικά πλήττοντας την ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής λάβανε μήνυμα μέσω του 112 για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με την σύσταση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

lasithi-112

Εγκλωβισμένοι τουρίστες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας

Το μεσημέρι στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τουριστών που βρίσκονταν μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οκτώ τουρίστες και μία φύλακας ειδοποίησαν το μεσημέρι την πυροσβεστική ζητώντας βοήθεια.


Παράλληλα, υπήρχαν και εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας με τους πυροσβέστες και τις ομάδες διάσωσης να επιχειρούν τον απεγκλωβισμό τους.

shteia4

«Εκτός ελέγχου η κατάσταση» ανέφερε ο δήμαρχος Σητείας

Για μία πρωτόγνωρη κατάσταση έκανε λόγο ο δήμαρχος Σητείας ο οποίος  μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή επεσήμανε πως τα φαινόμενα είναι ακραία.


«Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου», τόνισε ο δήμαρχος Σητείας λέγοντας παράλληλα πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται επί… ποδός και συνδράμουν όπου χρειάζεται.

Πλημμύρισαν δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Ίδια περίπου εικόνα επικρατεί στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για εγκλωβισμένους ωστόσο η κατάσταση είναι και παραμένει δύσκολη.


Καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν με την πυροσβεστική να σπεύδει για άντληση υδάτων ενώ τα περισσότερα προβλήματα να εστιάζονται στο παραλιακό μέτωπο της Σητείας όπου έχουν παρασυρθεί οχήματα.

Ευρεία σύσκεψη παρουσία Γιάννη Πλακιτάκη

Ευρεία σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Σητεία.

Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης:

«Μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη σε ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων αύριο, Κυριακή στις 15.00 θα εξετάσουμε τους τρόπους για να στηρίξουμε άμεσα και αποτελεσματικά τους συμπατριώτες μας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονη βροχόπτωση) που βρίσκονται σε εξέλιξη σε περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης, προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και  φερτών υλικών, παρουσιάζοντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στα εξής σημεία:

  • Στη Σητεία – Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, όπου σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα και δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου (https://bit.ly/3ewZlq3)

Υπενθυμίζεται στους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να αποφεύγουν τη διέλευση τους στα παραπάνω σημεία, να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση