HomeHL-TOPΝεκρός στην Αγία Πελαγία – Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά -video, photos

Νεκρός στην Αγία Πελαγία – Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά -video, photos

Τραγωδία μετά τη σφοδρή κακοκαιρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τραγωδία σημειώθηκε στην Αγία Πελαγία, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το τραγικό γεγονός συνέβη στην Αγία Πελαγία όταν ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποιεί ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής είδαν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω πληροφορία.

Σημειώνεται ότι μία γυναίκα ακόμα κινδύνεψε να πνιγεί όταν παρασύρθηκε από τα ισχυρά νερά της βροχής στη Λυγαριά. Όμως είχε τύχη βουνό και άγνωστο πώς κατάφερε να σωθεί έστω και την τελευταία στιγμή.

Την ίδια στιγμή σοκ και δέος προκαλούν οι φωτογραφίες του cretapost με την ανάσυρση της σορού του άτυχου άνδρα να καταγράφεται καρέ καρέ.

nekros-agia-pelagia-kakokairia nekros-agia-pelagia-kakokairia3 nekros-agia-pelagia-kakokairia4

kakokairia kakokairia2 kakokairia3

Έκλεισε και το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κλειστό πρόκειται να παραμείνει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, επίσημα μέχρι τουλάχιστον τις 3:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Γιώργο Πλιάκα, οι χώροι του διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου έχουν πλημμυρίσει και αν δεν καθαριστεί, «κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια».

Επίσημα, δεν εκτελούνται πτήσεις έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι τουλάχιστον.

Ούρες χιλιομέτρων στον ΒΟΑΚ – Μετ’ εμποδίων η κίνηση των οχημάτων

Σημειώνεται ότι στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, και ειδικότερα στο ύψος του ΚΤΕΟ αμέσως μετά στις στροφές, η καταιγίδα προκάλεσε καταρράκτες με τα νερά να δυσχεραίνουν την κίνηση των οχημάτων.

Αναγνώστες του cretapost αναφέρουν ότι εκεί, στο σημείο του Κακού Όρους σημειώνονται και μικρές κατολισθήσεις με χώματα και πέτρες να πέφτουν πάνω στο οδόστρωμα. Τα αυτοκίνητα στο ρεύμα από Ηράκλειο προς Χερσόνησο κινούνται με χαμηλές ταχύτητες με αποτέλεσμα να καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία.

Παράλληλα και στο αντίθετο ρεύμα, με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, η ουρά των αυτοκινήτων, σύμφωνα με αναγνώστη που βρέθηκε στο σημείο, φτάνει από τα ΚΤΕΟ μέχρι το ύψος του αεροδρομίου με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ως τραγική με το οδόστρωμα να είναι γεμάτο από πέτρες.

kakokairia4 kakokairia5 kakokairia6

Περιορισμό μετακινήσεων ζητά επιτακτικά ο Δήμος Μαλεβιζίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παρακαλούνται οι Δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 15330 και 2813 400695 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

nekros-agia-pelagia-kakokairia2 nekros-agia-pelagia-kakokairia5 nekros-agia-pelagia-kakokairia6

Μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη

Σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής 15-16/10/2022. Ήδη μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr σε Ασή Γωνιά Χανίων και Ηράκλειο (ανατολικά) σε έχουν καταγράψει 97 και 72 χιλιοστά βροχής, αντιστοίχως.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το προβλεπόμενο ύψος βροχής για το 24ωρο του Σαββάτοu.

xartis

Διαφήμιση
Διαφήμιση