HomeHL-EconomyΠετρέλαιο κίνησης: «Γυρίζει» στο ντίζελ η επιδότηση που πήγε στο θέρμανσης

Πετρέλαιο κίνησης: «Γυρίζει» στο ντίζελ η επιδότηση που πήγε στο θέρμανσης

Σκρέκας:  Παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε, θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το πετρέλαιο θέρμανσης το φοβόταν η κυβέρνηση και για αυτό έστρεψε εκεί πριν δύο βδομάδες όλες τις επιδοτήσεις υγρών καυσίμων, από το πετρέλαιο κίνησης ήρθε όμως τελικά η αρνητική έκπληξη στις τιμές.

Και όλοι είδαν με ανακούφιση το θέρμανσης έκανε πρεμιέρα χθες με σούπερ-επιδότηση που έριξε την τιμή κάτω και από 1,4 ευρώ το λίτρο, την ίδια στιγμή όμως το κίνησης έφτανε στα 2,121 ευρώ -πλησιάζοντας προς τα 2,20.

«Οι προβλέψεις είναι αδύνατες, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται την τελευταία στιγμή, γιατί αν τις πάρουμε νωρίς μπορεί να ξεπεραστούν, και τότε ένα μέτρο να αποδειχθεί είτε ανεπαρκές, είτε περιττό» εξηγούν αρμόδια στελέχη.

Η μεγάλη ανατροπή φέρνει όμως και νέα παρέμβαση, όπως άφησε να διαφανεί χθες ο πρωθυπουργός. Στο τραπέζι επανέρχεται η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης η οποία «γύρισε» στο θέρμανσης, όχι όμως και ένα γενικευμένο fuel pass για βενζίνες κλπ.

Δηλώσεις για το ενδεχόμενο επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης έκανε το πρωί του Σαββάτου και ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ο οποίος είπε στον ΣΚΑΪ ότι «παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου». «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο Κώστας Σκρέκας.

 

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση