HomeΚΡΗΤΗ3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023»

3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023»

Εκπληκτική η ανταπόκριση των σχολείων στις Εβδομάδες Αθλητισμού - Ξεπέρασαν τους 4.200 οι μαθητές που επισκέφτηκαν τις Εθνικές Παράκτιες Εγκαταστάσεις στον Καρτερό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα συναρπαστικά αθλήματα, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, η άψογη οργάνωση και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, αποτελούν τα ιδανικά συστατικά που έχουν στέψει με τεράστια επιτυχία το πρόγραμμα «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center», που συμπλήρωσε σήμερα (14/10) δέκα μέρες δράσης στις Εθνικές Παράκτιες Εγκαταστάσεις.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι εντυπωσιακός με περισσότερους από 4.200 μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα που είναι μια ιδέα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και διεξάγεται σε απόλυτη συνεργασία με τις διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ηρακλείου, καθώς και με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

Τα παιδιά γνωρίζουν τα αθλήματα Beach Basketball, Beach Volleyball, Beach Handball και Beach Soccer και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε μια εγκατάσταση που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα αντίστοιχα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού και στο διάστημα 2-9 Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει τον κεντρικό τόπο τέλεσης των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023».

Ο Γιάννης Κατσαμποξάκης, εκπρόσωπος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλώνει ενθουσιασμένος με τη μέχρι τούδε απήχηση της δράσης: «Το πρόγραμμα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Έχουμε υποδεχτεί περισσότερα από 4.000 παιδιά και ο τελικός αριθμός αναμένεται να φτάσει τις 5.000-5.500 συμμετοχές.

Η δράση έχει τεράστια απήχηση στα παιδιά, τα βλέπουμε να γυρνούν ενθουσιασμένα στο σχολείο τους. Μάλιστα, δεχόμαστε πολλά αιτήματα από τα σχολεία που δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή να επαναλάβουμε το πρόγραμμα».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Γιάννη Δημόπουλου από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ηρακλείου: «Ο απολογισμός είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικός. Καθημερινά εισπράττουμε την ευχαρίστηση των παιδιών, που απολαμβάνουν την εκδρομή τους σε αυτό το αθλητικό στολίδι στον Καρτερό, σε έναν χώρο που όλοι θυμόμασταν πώς ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ευελπιστούμε τον Απρίλιο ή το Μάιο να επαναλάβουμε τις επισκέψεις για να ικανοποιήσουμε και τα σχολεία που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να δηλώσουν συμμετοχή.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί, στο βαθμό του δυνατού, μπορέσαμε να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν το νόημα της άθλησης για τη σωματική και την πνευματική υγεία τους».

Οι «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center», θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση