HomeHL-GreeceΚώστας Κωστόπουλος: Ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη – Ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες

Κώστας Κωστόπουλος: Ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη – Ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες

Το χρονικό της υπόθεσης, η ηθοποιός που τον μήνυσε και η αδιευκρίνιστη σημερινή σχέση του με τον «Σασμό»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον η υπόθεση του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου  μετά την ποινική δίωξη για βιασμό που άσκησε σε βάρος του η εισαγγελία.

Εναντίον του 57χρονου σκηνοθέτη της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειρά «Σασμός» είχε κατατεθεί, τον περασμένο Μάιο, σχετική μήνυση, από την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου, με τον ίδιο να αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες.

Η 33χρονη σήμερα ηθοποιός είχε καταγγείλει πως βιάστηκε από τον σκηνοθέτη, το 2010, σε ηλικία 21 ετών, μέσα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την καταγγελία της, εκείνη την εποχή διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί του, γι’ αυτό και δέχτηκε να δειπνήσουν ένα βράδυ μαζί. Η ίδια ισχυρίζεται πως κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της βραδιάς και ενώ είχαν πιει αρκετό κρασί, ένιωσε έντονη ζαλάδα και έχασε προσωρινά τις αισθήσεις της. Το επόμενο πράγματα που θυμόταν ήταν να βρίσκεται στο αυτοκίνητο του σκηνοθέτη με εκείνον από πάνω της να την βιάζει. «Δεν ένιωθα καθόλου καλά και φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Του είπα να φύγουμε γιατί δεν ένιωθα καλά. Από τη στιγμή που φύγαμε από το μαγαζί μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου έχω κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι, τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και γύρισαν οι αισθήσεις μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση» περιέγραφε στη μήνυσή της

Όταν δημοσιοποιήθηκε η μήνυση εναντίον του ο Κώστας Κωστόπουλος, που είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, επέλεξε να τοποθετηθεί δημόσια μέσω μιας ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, »φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από »γνωστό σκηνοθέτη», χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι» είχε αναφέρει τότε ανακοινώνοντας μάλιστα πως μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη παραιτείται από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά την οποία σκηνοθετεί. Παρόλα αυτά, στα νέα επεισόδια του «Σασμού» το όνομά του συνεχίζει να αναφέρεται κάτω από τη λέξη «σκηνοθεσία».

Μετά την σημερινή ανακοίνωση της άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του, ο σκηνοθέτης δεν προέβη σε κάποια δήλωση. Αντ΄ αυτού μίλησε ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί: «Ο Κώστας Κωστόπουλος, από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και, με αίτησή του, ζήτησε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση της μήνυσης που κατατέθηκε σε βάρος του. Ταυτοχρόνως, υπέβαλε έγκληση σε βάρος της μηνύτριας για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ήδη, σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου, της τηλεόρασης και του πολιτισμού, που έχουν συνεργασθεί με τον κ. Κωστόπουλο, έσπευσαν να καταθέσουν υπέρ του»  δήλωσε ο Ν. Βιτώρος και πρόσθεσε:  «Η διενέργεια της τακτικής ανάκρισης θα αναδείξει όλα τα ψεύδη, τα κενά και τις αγεφύρωτες αντιφάσεις, όπως ήδη έχουν επισημανθεί από τη σχετική εισαγγελική παραγγελία, τα ερωτήματα της οποίας ουδέποτε απαντήθηκαν από τη μηνύτρια. Είναι αυτονόητο ότι από την πλευρά μας δεν θα δημοσιοποιήσουμε κανένα στοιχείο από το αποδεικτικό υλικό της υπόθεσης. Θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε την διαδικασία, διαχωρίζοντας την πραγματική απονομή της δικαιοσύνης από την εκμετάλλευση της μέσω της ευκαιριακής δημοσιότητας.»

Να σημειωθεί πως λίγες ημέρες μετά την καταγγελία της Έλενας Αθανασοπούλου, μία ακόμη ηθοποιός, η Άννα Τσουκαλά, που ζει πλέον μόνιμα στην Αμερική, είχε αποκαλύψει πως και η ίδια είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από τον Κώστα Κωστόπουλο, το 2007, όταν συνεργάστηκαν στην τηλεοτπική σειρά «Έρωτας». Ο σκηνοθέτης διέψευσε άμεσα και αυτή την καταγγελία δηλώνοντας μάλιστα πως σκοπεύει να καταθέσει εναντίον της μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση