HomeΚΡΗΤΗΚύκλωμα ναρκωτικών: Οι απολογίες των 11 – Ισχυρή αστυνομική παρουσία στα δικαστήρια

Κύκλωμα ναρκωτικών: Οι απολογίες των 11 – Ισχυρή αστυνομική παρουσία στα δικαστήρια

«Εγκέφαλος» φέρεται 44χρονος φυλακισμένος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον Ανακριτή Ηρακλείου οδηγήθηκαν στις 12 περίπου το μεσημέρι οι 11 συλληφθέντες για να απολογηθούν που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα ναρκωτικών στην Κρήτη το οποίο είχε ως βάση την ενδοχώρα του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αρχικά έφτασαν στα δικαστήρια οι 10 συλληφθέντες ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε και ο 44χρονος αρχηγός του κυκλώματος που είναι έγκλειστος στις φυλακές των Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα και έξω από τα δικαστήρια υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας Ηρακλείου τους έχει ήδη ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
kykloma-opla-xasis-4
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κύκλωμα σύμφωνα με την ογκοδέστατη δικογραφία εμπλέκονται συνολικά 22 άτομα.

kykloma-opla-xasis-7

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost ο 44χρονος ακόμα και μέσα από τη φυλακή έδινε οδηγίες για τον τρόπο καλλιέργειας χασίς αλλά έκανε κουμάντο και τους βασικούς προμηθευτές.

Δεύτερος στην ηγεσία του κυκλώματος είναι ένας 32χρονος ο οποίος είχε τον ρόλο της καλλιέργειας των δενδρυλλίων, την συγκομιδή και τη φύλαξή τους.

Στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη είχαν επιμέρους ρόλους: άλλοι καλλιεργούσαν μικρότερες ποσότητες δενδρυλλίων κάνναβης, άλλοι επικοινωνούσαν με τους πελάτες, άλλοι πραγματοποιούσαν τις συναλλαγές.

kykloma-opla-xasis-5

Πώς έγινε η εξάρθρωση

Οι αστυνομικοί της Κρήτης έχοντας στα χέρια τους όλες αυτές τις πληροφορίες οργάνωσαν μεγάλη επιχείρηση σε διάφορα σημεία του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρήκαν σε ορεινή περιοχή του Μυλοποτάμου μία φυτεία με 30 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, έγιναν έλεγχοι στα σπίτια των μελών του κυκλώματος όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, 587 γραμμάρια κάνναβης, 4 ζυγαριές ακριβείας, 53 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, σιδερογροθιά, μεταλλικό γκλόπ, μαχαίρι, 3 φωτοβολίδες, 66 κροτίδες, 12 κινητά τηλέφωνα και επιπλέον (κάρτες SIM, φορτιστής και συσκευή bluetooth), ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις ονομάτων και χρηματικών ποσών

Την ίδια ώρα κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την διευκόλυνση στη διακίνηση των ναρκωτικών και την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

kykloma-opla-xasis-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση