HomeΚΡΗΤΗΕργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Χρόνιες ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας της 7ης ΥΠΕ

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Χρόνιες ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας της 7ης ΥΠΕ

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη σωματείων υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13 Οκτώβρη, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου, η Ένωση Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και η Τριμελής Επιτροπή Γιατρών ΠΑΓΝΗ.

Κατά τη σύσκεψη έγινε αναφορά στα κοινά προβλήματα και τις χρόνιες ελλείψεις των δημόσιων δομών υγείας της 7ης ΥΠΕ, που είναι συνέπεια της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης της υγείας.

Επισημάνθηκαν ιδιαίτερα η σοβαρή υποστελέχωση, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η υποβαθμισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ), καθώς και το περαιτέρω τσάκισμα του δημόσιου συστήματος υγείας που ετοιμάζεται με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με κατάργηση της μόνιμης και αποκλειστικής εργασίας των γιατρών και της μεγαλύτερης υποβάθμισης των πτυχίων των νέων γιατρών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υγειονομικών που συμμετείχαν στη σύσκεψη συμφώνησαν στα αιτήματα για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε αναστολή, ενίσχυση της ΠΦΥ, ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες, αυξήσεις μισθών, καμία υποβάθμιση των πτυχίων των νέων ιατρών. Αποφασίστηκε να οργανωθούν ταυτόχρονες γενικές συνελεύσεις στις δομές υγείας της πόλης του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα:

 Κοινή συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 12μ

 Συμμετοχή στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ και κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στην πλ. Λιονταριών.

 Οργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου για την Υγεία στο επόμενο διάστημα

 Συμμετοχή στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση