HomeΣΠΟΡΝικήτας Νικητάκης: «Μεγάλη η αγάπη των παιδιών και το ενδιαφέρον τους να ασχοληθούν με το Ολυμπιακό άθλημα του Beach Volleyball»

Νικήτας Νικητάκης: «Μεγάλη η αγάπη των παιδιών και το ενδιαφέρον τους να ασχοληθούν με το Ολυμπιακό άθλημα του Beach Volleyball»

«Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το 1996, το Beach Volleyball ανήκει και επίσημα στα Ολυμπιακά αθλήματα, το πρώτο σπορ άμμου που πέτυχε να συμπεριληφθεί στη λίστα. Βασικός λόγος της ένταξής του, η δημοτικότητά του, γι’ αυτό και μόλις τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίασή του ως άθλημα επίδειξης, το 1992, απέκτησε ολυμπιακή ταυτότητα.

Το Beach Volleyball αναμένεται να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης οι φίλαθλοι στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023» που θα γίνουν στις 2-9 Σεπτεμβρίου σε τρεις δήμους του Νομού Ηρακλείου.

Φυσικά, το συναρπαστικό αυτό σπορ δεν θα μπορούσε να λείπει και από τη λίστα με τα αθλήματα με τα οποία οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έρχονται σε επαφή στη δράση «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center».

Το πρόγραμμα είναι μια ιδέα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και διεξάγεται για δεύτερη εβδομάδα με μεγάλη επιτυχία και σε απόλυτη συνεργασία με τις διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ηρακλείου, καθώς και με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

Υπεύθυνος για το πρόγραμμα του Beach Volleyball είναι ομοσπονδιακός τεχνικός Νικήτας Νικητάκης, ο οποίος είπε για τη δράση και την αποδοχή του από τα παιδιά:

«Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε και να διαδώσουμε το άθλημα του Beach Volleyball αλλά και το Βόλεϊ Σάλας στους μαθητές μας. Τα σχολεία αποτελούν μια μεγάλη δεξαμενή από όπου μπορούμε να αντλήσουμε και μελλοντικούς πρωταθλητές, αλλά και εθελοντές για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023.

Βλέπω ότι τα παιδιά έχουν αγκαλιάσει το Beach Volleyball. Είναι ένα άθλημα που τους έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και μάλιστα πολλοί και πολλές εκδήλωσαν την επιθυμία να ασχοληθούν και με το Βόλεϊ Σάλας και με το Beach Volleyball».

Κατά τη σημερινή όγδοη μέρα υλοποίησης του προγράμματος, τις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό επισκέφτηκαν 345 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και πραγματικά απόλαυσαν την εμπειρία, μολονότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές.

Οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής που συνόδευσαν τα σχολεία έμειναν ενθουσιασμένες από την επίσκεψη στον Καρτερό και μετέφεραν τα συναισθήματα των μικρών μαθητών:

Παναγιώτα Καλαμάρα (2ο Δημοτικό Σχολείο Κρουσώνα): «Ήταν όλα τέλεια, παρ’ ό,τι ο καιρός δεν μας βοήθησε. Οι συνάδελφοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, που μύησαν τα παιδιά στα αθλήματα άμμου, ήταν άψογοι».

Στέλλα Φαρσάρη (47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου): «Περάσαμε υπέροχα στις εγκαταστάσεις του Καρτερού. Αν και λόγω των καιρικών συνθηκών προλάβαμε να ασχοληθούμε μόνο με το Beach Volleyball και το Beach Basketball, η εμπειρία ήταν μοναδική».

Ελένη Χανδόλια (9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου): «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία και τα παιδιά διασκέδασαν. Είχαν μια βιωματική μάθηση, ήρθαν σε επαφή με διάφορα αθλήματα και φαίνονται όλα κατενθουσιασμένα».

Οι «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center», θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.