HomeΚΡΗΤΗΠαραμένουν εγκλωβισμένοι οι πρόσφυγες – Σε απόγνωση ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείο

Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι πρόσφυγες – Σε απόγνωση ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι Σύροι μετανάστες που εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκονται στα Χανιά.

Ένα σίριαλ έχει ξεκινήσει για την φιλοξενία τους εδώ και πολύ καιρό με τους εμπλεκόμενους επίσημους φορείς να μην μπορούν να βρουν λύση για το θέμα ενώ την ίδια ώρα οι πρόσφυγες είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας (δείτε εδώ).

Σε απόγνωση όμως βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Μανώλης Βολικάκης, που φιλοξενεί τους  μετανάστες, μετά και την αναβολή της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κατόπιν της πρότασης του εισαγγελέα για προσωρινή στέγαση τους στο παλιό δημαρχείο Σούδας.

«Περίμενα από το δημοτικό συμβούλιο και τον νέο δήμαρχο ότι θα βρίσκαμε μία λύση. Δυστυχώς δεν βρέθηκε. Ζήτησα από τον εισαγγελέα από έγγραφο ότι έχουμε πρόβλημα. Δυστυχώς κανείς δεν αναλαμβάνει αν βρει λύση», επεσήμανε ο κ. Βολικάκης ενώ την ίδια ώρα αναφέρει ότι οι πρόσφυγες ζούνε σε μία κόλαση.

«Είναι τα παιδιά και οι άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα και δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν, χωρίς τη στήριξη του κράτους.

Υποσιτίζονται ελάχιστα από τα σισίτια. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα. Πείτε πως ήταν Χανιώτες που βρίσκονταν σε έκτακτη ανάγκη να μην μπορεί δήμος, περιφέρεια, Βουλή, Κράτος να μην μπορεί να τα περιθάλψει με το ελάχιστο όπως σίτιση. Οι άνθρωποι ζούνε μία κόλαση», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση