HomeΚΡΗΤΗΕ.Κ.Η.: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ε.Κ.Η.: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, που για μια 20ετία λειτουργούσε  με ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου ,παρέχοντας οι συνάδελφοι  ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ τις υπηρεσίες τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες απλήρωτοι ,με πεπαλαιωμένο στόλο αυτοκινήτων με μειωμένο προσωπικό κ.τ.λ.

Το 2018 με ΦΕΚ δρομολογήθηκε η διαδικασία της προκήρυξης των  μόνιμων θέσεων ,η οποία τελικώς βγήκε το 2020 και επιτέλους ξεκίνησε η διαδικασία της μετάβασης του προσωπικού σε μόνιμες οργανικές θέσεις στους Δήμους της Χώρας και της μετατροπής του προγράμματος σε μόνιμη Υπηρεσία.

Κι ενώ ζητούμενο υπήρξε η εξεύρεση λύσης για τους 163 εργαζόμενους  διαφόρων ειδικοτήτων που έμεναν εκτός μονιμοποίησης ήρθε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να ακυρώσει τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και να οδηγήσει στην ανεργία τους μισούς σχεδόν εργαζόμενους, να κωλυσιεργήσει την όλη διαδικασία, που είχε φτάσει στην τελική πορεία και να τινάξει στον αέρα την προκήρυξη.

Το ΕΚΗ καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα οριστική λύση για τους απλήρωτους συναδέλφους και τις οικογένειες τους, οι οποίοι είναι βρίσκονται στο σημείο «μηδέν» και αγωνιούν  για την επόμενη μέρα  μαζί με τους χιλιάδες εξυπηρετούμενους του προγράμματος. .

Το ΕΚΗ θα συνεχίσει να βρίσκεται εμπράκτως δίπλα στους 2909 εργαζόμενοους, οι οποίοι  δεν πρόκειται να χαρίσουν μια 20ετία προσφοράς στον αδύναμο πολίτη ,δεν πρόκειται να κάνουν πίσω ώσπου να βρεθεί οριστική και τελική λύση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση