HomeHL-WorldΗΠΑ: Μεγάλα αεροδρόμια δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση -Ρώσους χάκερς «δείχνουν» ως υπεύθυνους

ΗΠΑ: Μεγάλα αεροδρόμια δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση -Ρώσους χάκερς «δείχνουν» ως υπεύθυνους

Μαζική κυβερνοεπίθεση δέχτηκαν πολλά αεροδρόμια στις ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ορισμένα από τα σημαντικότερα αεροδρόμια των ΗΠΑ δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Μάλιστα, «δείχνουν» την Ρωσία ως υπεύθυνη γι’ αυτές τις επιθέσεις, αναφέροντας πως οι χάκερς προσπάθησαν μεταξύ άλλων, να εμποδίσουν τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε στέλεχος της κυβέρνησης στο ABC, με τα Αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως «χτυπήθηκαν» τα αεροδρόμια του Λος Αντζελες, της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και του Ντε Μόινς (Αϊόβα) μεταξύ άλλων.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν μπορούσαν να χειριστούν την κίνηση στον αέρα, αλλά ούτε τις εσωτερικές επικοινωνίες και τον συντονισμό αεροπορικών εταιρειών ή την ασφάλεια των μεταφορών. Ακόμη, το επιβατικό κοινό δεν μπορούσε να ελέγξει τις ώρες άφιξης και αναχώρησης πτήσεων, αλλά ούτε τις ώρες αναμονής πτήσεων.

Όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί, πάνω από 12 αεροδρόμια δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση, με το «Killnet,» ένα ρωσικής προέλευσης γκρουπ από χάκερς, να πιστεύεται πως κρύβεται πίσω από την επίθεση, χωρίς προς το παρόν να πιστεύεται ότι πίσω από την κίνηση αυτή εμπλέκεται η Ρωσική κυβέρνηση.

Οι επιθέσεις έλαβαν μέρος περίπου στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα Ανατολικής ακτής (περίπου 10 το πρωί Ελλάδος), με τα αεροδρόμια LaGuardia (Νέα Υόρκη), Des Moines International Airport (Αϊόβα), Los Angeles International Airport (Λος Αντζελες) και O’Hare International Airport (Σικάγο) να είναι ορισμένα από αυτά που δέχτηκαν την κυβερνοεπίθεση. Λίγες ώρες μετά ακολούθησε το αεροδρόμιο της Ατλάντα, μεταξύ άλλων.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση