HomeHL-9Κύκλωμα απατεώνων: Προφυλακιστέος ο 31χρονος -Είχαν αποσπάσει πάνω από 160.000 ευρώ

Κύκλωμα απατεώνων: Προφυλακιστέος ο 31χρονος -Είχαν αποσπάσει πάνω από 160.000 ευρώ

Οι οφειλές, οι αγγελίες και το… φιλανθρωπικό σωματείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη φυλακή οδηγείται ο 31χρονος άνδρας που συμμετείχε σε κύκλωμα απατεώνων που είχε ως έδρα το Ηράκλειο και εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες σε όλη την Ελλάδα αποσπώντας συνολικά πάνω από 160.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 31χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, αμέσως μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας του έχει ήδη ασκήσει ποινικές διώξεις για εξαπάτηση, κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη και των υπόλοιπων δύο μελών του κυκλώματος που τους αναζητούν. Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 28χρονο.

Οι αστυνομικοί έπειτα από ενδελεχή και πολυήμερη έρευνα έφτασαν στα… ίχνη της εγκληματικής ομάδας εξιχνιάζοντας συνολικά επτά υποθέσεις απάτης που τελέστηκαν από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Η δράση του κυκλώματος

Η δράση του κυκλώματος είχε να κάνει κυρίως με απάτες μέσω διαδικτυακών αγοραπωλησιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες και επιχειρηματίες σε περιοχές της χώρας και τους παρουσιάζονταν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές ή πωλητές διαφόρων αντικειμένων που υπήρχαν σε αγγελίες.

Στη συνέχεια έκλειναν προφορικά την συμφωνία της αγοράς ή της πώλησης και έλεγαν στα θύματά τους ότι θέλουν να πληρώσουν με κατάθεση στην τράπεζα. Με διάφορους τρόπους αποσπούσαν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και κωδικών και έκλεβαν ανενόχλητοι την περιουσία των θυμάτων τους.

Οι οφειλές, οι αγγελίες και το… φιλανθρωπικό σωματείο

Από όλη σχεδόν την Ελλάδα «ψάρευαν» τα θύματά τους τα μέλη του κυκλώματος απατεώνων που εξάρθρωσε χθες η αστυνομία της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απατεώνες δεν είχαν κανέναν απολύτως ενδοιασμό καθώς είχαν «αδειάσει» λογαριασμούς απλών πολιτών, επιχειρηματιών ακόμα και… φιλανθρωπικών σωματείων αποσπώντας συνολικά πάνω από 160.000 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση