HomeΕΛΛΑΔΑΚαι η Βρετανία στέλνει σαφές μήνυμα στην Τουρκία: Δεν τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών της Ελλάδας

Και η Βρετανία στέλνει σαφές μήνυμα στην Τουρκία: Δεν τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών της Ελλάδας

Νέο διεθνές χαστούκι στην Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμη «άδειασμα» δέχθηκε η Τουρκία όσον αφορά την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, με τη Μεγάλη Βρετανία να παίρνει τη σκυτάλη.

Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, των ΗΠΑ, και της Αιγύπτου που έχουν βγει δημόσια να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές, όπως σημείωσε και ο Νίκος Δένδιας από τη Βαρσοβία, και το βρετανικό ΥΠΕΞ πήρε θέση υπέρ της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το συνεχιζόμενο τουρκικό κρεσέντο επιθετικότητας, το Foreign Office ξεκαθάρισε ότι δεν τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών της Ελλάδας.

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας έρχεται λίγες ώρες μετά το παραλήρημα του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος -μεταξύ άλλων- είπε πως «θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Δηλώνοντας ότι ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα μιλούν συνεχώς κατά της Τουρκίας και καταφεύγουν σε ψέματα για να κερδίσουν μια θέση στην εσωτερική πολιτική, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε: «Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, ούτε στην πράξη ούτε στις διαπραγματεύσεις. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει. Το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες σχετικά με αυτό. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

 

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση